Gå til sidens hovedinnhold

Ringsaker Blad kutter en papirutgave i uka i juli

I juli kommer Ringsaker Blads papirutgave tirsdag og lørdag. Torsdagsutgavene kuttes denne sommermåneden, slik som i fjor. På nettet kan du lese ferske nyheter hele døgnet.

1. juli vil være første torsdag uten papiravis.

Redaktør Gaute Freng forklarer det slik:

– Ringsaker Blad har flere lesere på nett enn på papir. Over 50 prosent av abonnentene våre er digitale. De leser oss kun på nett, og da primært nettavisa vår. Det er blitt hovedproduktet til Ringsaker Blad og i en sommermåned med mindre aktivitet og endret bemanning på grunn av ferieavvikling, ønsker jeg å prioritere arbeidet med å publisere saker. Det tar ressurser å lage papiraviser og jeg ønsker å bruke mest mulig tid på å levere godt stoff. Vi er opptatt av nyheter. Det ønsker vi å være best mulig på, sier han.

Dermed vil Ringsaker Blad på papir komme ut tirsdag og lørdag i hele juli.

– Det vil stort sett bli like mye lesestoff, men da presentert gjennom to aviser i stedet for tre, forklarer Gaute Freng.

Fra august vil RB være tilbake til normalen med tre papirutgaver i uka.

Redaktør Freng har forståelse for at enkelte vil reagere

– Våre abonnenter er vant til å få Ringsaker Blad tre ganger i uka. De liker å få papiravisa i postkassa, og det har jeg naturligvis respekt for. Samtidig så må vi tilpasse oss den nye hverdagen med aller mest vekt på ferske nyheter på nett, sier han.

Da RB gjorde det samme i fjor sommer, fikk vi spørsmål om prisen for avisa ved endringen:

– Vi opprettholder prisen. Vi vil levere like mye nyheter og være like aktuelle som ellers, men det styres raskere mot nett. Alle som har papiravisa har også tilgang til vår nettside. Vi vil være oppmerksom på å hjelpe lesere å logge seg på nå. Det er bare å kontakt eller komme innom, sier han.

Selv om det blir en papirutgave mindre, vil informasjon om arrangementer, TV-guider, bursdager og dødsannonser for alle dager dekkes i papiravisa som tidligere. Leserne av papiravisa skal få akkurat den samme informasjonen som før.

– Vårt engasjement ligger i å gi alle våre lesere de mest aktuelle, lokale nyhetene. Dette gjør vi aller best på nett, men de to ukentlige papirutgavene i juli vil inneholde alt man er vant med, samt de viktigste sakene. Dette er en midlertidig endring for å forenkle ferieavviklingen, og fra august er vi tilbake til å levere tre knallgode papiraviser hver uke, sier klubbleder Ingunn Klævahaugen.