Gå til sidens hovedinnhold

Ringsaker Blad vant pris for årets beste reportasje

Fredag i forrige uke avholdt Norsk Journalistlag Innlandet årsmøte og prisfest på Biri. Der ble det delt ut en rekke priser til beste journalistikk for 2020 og 2021.

Det var fredag prisutdelingen gikk av stabelen på Honne på Biri, rett etter årsmøtet i NJ Innlandet.

Ringsaker Blad stakk av med prisen for beste feature, for saken om Afghanistan-veteran Nicholas Heimgard Dreyer, en sak skrevet av RB-journalist Thomas Strandby, med bilder av RB-fotograf Stian Bye Høgsveen.

– Det er på vegne av Nicholas vi mottar denne prisen. Han har med tiden i flere medier snakket åpent om det han har vært igjennom og det han står i. Det har nok vært viktig og betydd mye. For mange. Det var han som slapp oss inn i sitt innerste, og som fortalte, sier Strandby og Høgsveen.

Les også

Vil Nicholas (31) noen gang komme helt hjem fra Afghanistan?

«Sjela mi har mange sår. Veldig mange sår. Noen av dem vil nok aldri gro.»

«Slik starter reportasjen om Afghanistan-veteran Nicholas Heimgard Dreyer. Gjennom den meget godt utførte historien setter han ord på traumene han har slitt med etter krigsopplevelsene, et tema som det fremdeles snakkes for lite om. Et viktig bidrag til mer åpenhet», begrunner juryen, som besto av Sophie Lorch-Falch (NRK), Julia Kirsebom Thommessen (NRK) og Lars Bilit Hagen (Nationen).

– Dette var en veldig fortjent pris. Thomas har skrevet flere saker om mennesker i vanskelige situasjoner. Han har en unik evne til å formidle personlige historier på en nøktern og informativ måte. Sakene hans, og spesielt denne, er bygd opp slik at leserne dras med videre i historiene. Thomas er en dyktig og real journalist som vi er meget glade for å ha i staben, sier nyhetsredaktør Tore Svensrud.

– Vår fotograf Stian har også tatt meget gode bilder som beriker og drar leserne inn i saken. Det er stas for hele redaksjonen at arbeidet blir satt pris på, sier Svensrud.

Østlendingen fikk Årets inspirasjon for Rune på hjul, mens podkasten Drosjemysteriet fikk prisen for Årets podkast/radio.

Alle vinnerne

Årets foto:

Mistet alt – Foto: Henning Gulbrandsen, Oppland Arbeiderblad

Årets inspirasjon:

Rune på hjul – Østlendingen

Årets TV/video:

Her finner Aro noe ukjent – Truls Telle, GD

Årets feature:

Vil Nicholas noen gang komme helt hjem – Thomas Strandby, Ringsaker Blad

Beste journalistikk 2020:

Vinner: Trener og overgriper – Anne Kari Løberg, Ola Bjørlo Strande, Lars Erik Skrefsrud, NRK

Hederlig omtale: Rondablikksoga – Dølen

Beste journalistikk 2021:

Vinner: Oppland Arbeiderblad for sin satsing på undersøkende journalistikk

Hederlig omtale: Tatersakene – TV2

Beste podkast:

Drosjemysteriet – Tor Bergebakken, Gunnar Østmoe og Brynhild Marit Berger Møllersen, Østlendingen

I tillegg til Sophie Lorch-Falch fra NRK har juryen bestått av Lars Bilit Hagen fra Nationen og Julia Kirsebom Thommessen i NRK.

Det kom inn nærmere 80 nominerte bidrag. Prisutdelingen gjaldt for både 2020 og 2021 siden fjorårets prisfest ble utsatt på grunn av koronasituasjonen.