Derfor ber Ringsaker Blad nå om innspill om personer som legger ned frivillig innsats for andre.

– Våre lesere kan sende oss forslag, oppfordrer redaktør i Ringsaker Blad, Gaute Freng

Hvem er det så lokalavisa ønsker forslag på?

– Vi vil ha bredden. Like mye som de som allerede er kjente og profilerte i sitt frivillige arbeid, så ønsker vi tips om de som jobber mer i det stille. Det kan være laglederen på J14 som alltid sørger for å gjøre jobben for spillere, trenere og foreldre. Det kan være kassereren i koret som gir det lille ekstra for å holde kontroll på budsjettet, som organiserer dugnadsarbeid og som alltid har orden på økonomien. Det kan være primus motor i velforeningen som stadig kommer opp med ideer for gjennomføring av aktiviteter i nærmiljøet. Det kan være materialforvalteren i korpset, besøksvennen i Røde Kors, dugnadsansvarlig i foreningen eller scenearbeideren i kulturlivet. Det finnes så mange å ta av, sier Freng.

En vanlig grunn til frivillighet

Nå oppfordrer Ringsaker Blad de som har et forslag om å sende inn.

– Ja, send inn til oss. Det blir artig å presentere folk fra Ringsaker med hjerte for frivillighet. Det er lov å sende inn forslag på egen familie. Husk at veldig mange kommer inn i frivillig arbeid fordi ungene deres starter opp med en eller annen fritidsaktivitet. Deres motivasjon er naturligvis å følge opp egne barn, men samtidig så gir de så utrolig mye til andres barn og andre i nærmiljøet sitt. Så vi vil ha tips om dem også. Det er langt fra alle som sier ja til å ta på seg verv, forklarer sier Freng.

Samtidig kjenner han til all gleden som følger med å være med å bidra.

– Det er vel lite som slår det å være en del av et miljø og ikke minst kunne følge med der hvor egne unger er. Så finnes det også veldig mange andre som sier ja til frivillige oppgaver, uten at egne unger er motivasjon for å bidra. Vi vil gjerne ha tips om dem også, og vi ønsker bredde både med yngre og eldre frivillige.

Slik sender du inn til RB

Til forslagene som sendes inn, så ønsker Ringsaker Blad dette om aktuelle personer:

Navn:

Alder:

Bosted:

Frivillig verv: (Mulig å liste opp flere her. Ta også med hvor / i hvilket lag eller forening vedkommende bidrar.

Begrunnelse for forslag: Fortell hvorfor denne personen bør få litt ekstra oppmerksomhet for sitt frivillige arbeid. Fortell om oppgavene som utføres og hvordan de utføres. Fortell om hvordan personen med sin innsats bidrar til aktivitet og gjerne egenskapene de har. Ta med det du mener er relevant.

– Så ønsker vi at det sendes med et bilde av den aktuelle personen. Gjerne et bilde hvor den aktuelle personen er i det miljøet hvor han eller hun er frivillig, men det er ikke noe krav. Vi vil følge opp med en telefon til de vi vil presentere litt ekstra, som en av de 24 fra Ringsaker fram mot jul, sier Freng.

Forslag sendes inn på e-post til [email protected] E-posten merkes med «Forslag frivillig».

– Start å sende inn allerede nå. 1. desember kommer allerede torsdag. Samtidig vil vi fortsette å ta imot forslag utover i desember, avslutter RB-redaktøren.