Gå til sidens hovedinnhold

Ringsaker gir alle en siste mulighet til å få vaksinert seg

Denne uka settes de siste vaksinene i massevaksinasjonsprogrammet i Ringsaker.

Torsdag 16. september inviteres det til drop-in ved alle de tre vaksinasjonsstedene, skriver Ringsaker kommune i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Hele massevaksineringen har vært et gedigent løft som Ringsaker kommune har tatt med svært god hjelp fra Herredshuset legesenter og Brumunddal legesenter. Nå avslutter vi vaksineringsinnsatsen med en skikkelig drop-in-økt for å gi alle en siste mulighet til å få vaksinert seg, sier kommunalsjef Sverre Rudjord.

Torsdag er dagen

16. september blir det drop-in ved minst ett av vaksinasjonsstedene i Ringsaker fra morgen til kveld. Det vil være mulig å møte for dose 1, men også for å få dose 2 for de som tok første dose for mer enn 28 dager siden, og som ikke er fullvaksinert ennå.

Dose 1 må altså være satt 18. august eller tidligere. Ta med munnbind og gyldig legitimasjon ved oppmøte til drop-in.

Konkrete drop-in økter torsdag 16. september:

Herredshuset legesenter: kl. 10.00-12.00 og kl. 14.00-16.00

Teatersalen: kl. 15.00-18.00

Brumunddal legesenter: kl. 16.00-20.00

– Vi ber allikevel om at de som har fått timeavtale for koronavaksine dose 2 onsdag 15. og torsdag 16. september om å benytte seg av den timen de er satt opp på, understreker Rudjord.

Viktig med dose 2

Det har vært et enormt trykk på vaksinasjonsarbeidet de siste ukene. Totalt er det nå satt 49 148 doser i Ringsaker, og over 90 % av befolkningen har sikret seg det første stikket. Nå er det viktig at folk sørger for å få satt det viktige andrestikket også.

– Nasjonale myndigheter anbefaler alle over 18 år å la seg vaksinere med dose 2 så raskt det lar seg gjøre for å få best mulig beskyttelse. Vi har gjort vårt ytterste for å få flest mulig vaksinert innen utgangen av uke 37, sier Sverre Rudjord.

Det har vært stort frafall på timene til vaksineringen av andre dose de siste par ukene, og mange har fått flyttet timene sine.

– Det er viktig for oss å få informert om at etter uke 37 blir det mer sporadisk vaksinering, derfor lønner det seg å få gjort seg ferdig med andre dose nå dersom man kan, sier han.

Muligheter utover høsten

Den planlagte vaksineringen fortsetter med 3. dose til de som skal ha dette.

Dose 1 til barn fra 12–15 år settes i uke 38 og videre utover høsten på de som fyller år senere, og dose 2 til ungdom 16–17 år settes på legesentrene senere i høst.

Det vil bli mulig for de som har behov å få satt både første og andre dose av koronavaksinen også utover høsten. Dette vil da bli et mer sporadisk tilbud i regi av legesentrene som har tatt på seg denne oppgaven.

– Vi opplever at det fortsatt er mange spørsmål rundt kryssvaksinering, og vi ber folk sette seg inn i FHIs råd om å la seg vaksinere med den vaksinetypen de tilbys ved dose 2. Mange av henvendelsene og endringsønskene vi har fått er knyttet til nettopp denne problemstillingen, sier Rudjord.