Starter ny fotballgruppe - Jonsdal blir trener

INNGÅR SAMARBEID: Fra venstre: Jenny Andresen Djupvik (avdelingsleder Kultur) Thor Inge Jonsdal (fotballtrener), Nina Beate Lømo (aktivitetsleder Kultur) Fred Leo Nysæter (markedsansvarlig Brumunddal
Fotball) og Bjørn Nybu (daglig leder Brumunddal Fotball).

INNGÅR SAMARBEID: Fra venstre: Jenny Andresen Djupvik (avdelingsleder Kultur) Thor Inge Jonsdal (fotballtrener), Nina Beate Lømo (aktivitetsleder Kultur) Fred Leo Nysæter (markedsansvarlig Brumunddal Fotball) og Bjørn Nybu (daglig leder Brumunddal Fotball). Foto:

Ringsaker kommune og Brumunddal Fotball inngår et samarbeid om en ny fotballgruppe for folk som har behov for aktivisering og sosialisering. Thor Inge Jonsdal blir trener.

DEL

Det er Ringsaker kommune som melder om samarbeidet og det nye tilbudet på sine nettsider tirsdag ettermiddag.

– Fotballgruppa er for den over 18 år som trenger et springbrett for å komme inn i ordinære aktiviteter eller bli mer aktiv i egen fritid. Med dette tilbudet håper vi på å skape en helsefremmende møteplass for den som har behov for både aktivisering og sosialisering, sier avdelingsleder for Fritid på Kultur, Jenny Andresen Djupvik.

– Rett inn i vår visjon

Brumunddal Fotball stiller med fasiliteter og utstyr, og markedsansvarlig og klubblegende Fred Leo Nysæter mener Dala-klubben og den nye fotballgruppa passer som hånd i hanske.

– Dette tilbudet går rett inn i vår visjon; «Sveum for alle». Vi ser frem til å bidra sammen med Ringsaker Kommune, skape positiv aktivitet er noe som er viktig for klubben. Vi gleder oss til å bli kjent med fotballgruppa som skal trene på Sveum på tirsdager, sier Nysæter.

Thor Inge Jonsdal blir trener

Den nye fotballgruppa vil trene tirsdager klokken 11.00 på Sveum, og trener blir Thor Inge Jonsdal. Han gleder seg til å kunne hjelpe andre mennesker til en bedre hverdag.

– Når du fokuserer på problemene dine, vil du bare få flere problemer. Når du fokuserer på mulighetene, vil du få enda flere muligheter, sier Jonsdal.

Han har selv lyktes med å snu livet til noe positivt etter egne erfaringer med rus som ung.

– Fotballen var for meg en stor motivasjonsfaktor, fastslår Jonsdal.

Første trening i april

Aktivitetslederne Nina Beate Lømo og Kristian Aasdal-Hansen fra Ringsaker kommune vil også vil være tilstede under treningene, og disse to være kontaktpersoner for fotballspillerne på laget.

– Jeg gleder meg til å komme i gang med dette tilbudet, og vi har så smått begynt å snakke om det til deltagere vi har på andre grupper på Kultur. At vi skal nå skal sikte oss inn mot en bredere målgruppe, ser jeg på som veldig spennende. Folk er folk, sier Lømo.

Første trening blir tirsdag 2. april.

Artikkeltags