Hovde med ny bok om Moelv

DEL

Tirsdag 24. september25. september er det 125 år siden jernbanestrekningen Hamar – Tretten ble offisielt åpnet. Fra samme dato ble Modalen til Moelven.

I anledning 125-årsjubileet kommer Torbjørn Hovde nå med ny bok – «Moelven – Afstigning paa høire Side» med undertittel «Moelv 125 år». Foruten historien om da stedet fikk jernbane, gir boka små glimt av Moelvs historie de siste 125 år. Det er lagt stor vekt på å illustrere historien med bilder.

Boklanseringa foregår på biblioteket i Moelv tirsdag klokka 12.

Egil Enemo skriver følgende om boka:

Torbjørn Hovde skriver og forteller – og takk for det! Den siste boka hans, Moelven – Afstigning paa høire Side, er en flott oppfølger og oppdatering av hans tidligere utgivelser "Fra krambu til kjøpesenter" (2001) og "Moelv – fra ødemark til by" (2011).

Utgangspunktet for boka er 125-årsjubileet for jernbanestrekningen fra Hamar til Tretten. Den ble offisielt åpnet av kong Oscar 2. den 25. september 1894, og uten jernbanen hadde nok ikke Kveinndal'n blitt til den lille byen med det store hjertet.

Boka inneholder lettleste og godt illustrerte kapitler, fulle av fakta, om utviklinga fra Moelv var Kveinndal'n og fram til i dag. Her omtales håndverk, industri, handel og vandel fra stasjonsbyens spede begynnelse, til høykonjunkturer, tomgang og framtidsperspektiver.

Dette er ei bok for alle modøler – men må også være aktuell for alle ringsaksokninger og flere til.

Artikkeltags