Minnes de døde med vakker musikk

I Ringsaker kirke: er det allehelgenskonsert med Ringsaker Kantori, Vibeke Horsberg og Roger Andreassen  søndag klokka 18.

I Ringsaker kirke: er det allehelgenskonsert med Ringsaker Kantori, Vibeke Horsberg og Roger Andreassen søndag klokka 18.

DEL

Søndag 3. november: Allehelgenskonsert holdes i Ringsaker kirke søndag klokka 18.

Medvirkende er Ringsaker Kantori og dirigent Håvard Forvemo, Vibeke Horsberg – fiolin og bratsj, Roger Andreassen – orgel og klaver.

Hovedverket som framføres er «Allehelgensdag» av Henning Sommerro. Dette verket bygger på norske folketoner til kjente kveldssalmer og gravferdssalmer. Henning Sommerro har arrangert disse for kor, sopransolo, fiolin og orgel. Edvard Hoem har skrevet teksten til den avsluttende sorgsalmen.

Håvard Forvemo har ellers valgt norske komposisjoner.

Fiolinisten Vibeke Horsberg spiller obligatstemmen til Sommerros «Allehelgensdag», og tolker Arvo Pärts «Spiegel im Spiegel» og Johann Sebastian Bachs «Air», i samspill med Roger Andreassen, som også akkompagnerer Ringsaker Kantori.

88 medlemmer av Ringsaker menighet er gått bort siden forrige allehelgensdag. Navnene leses opp under gudstjenesten, og det tennes lys i kirkens lysglobe. Ringsakers nye sokneprest Marta Axner Ims er liturg og holder prekenen.

Billettsalg ved inngangen fra klokka 17.

Artikkeltags