TV 2-profil og tidligere toppsyklist Dag Otto Lauritzen (66) rykker i front for økt aktivisering og fysiske opplevelser for eldre som bor på sykehjem, institusjoner eller alene hjemme. Som ambassadør og motivator for det norske velferdsteknologiselskapet VilMer ønsker Lauritzen å spre budskapet om viktigheten av økt mosjon, aktivitet og sosialisering i de eldres hverdag. Det skriver Vilmer sjøl i en pressemelding

– Aktivitet kan erstatte mange piller. Ensomhet og inaktivitet blant eldre er et stort og økende samfunnsproblem, sier Dag Otto Lauritzen, og fortsetter:

– En av mine store drivkrefter har alltid vært å inspirere og motivere mennesker til å ta vare på helsen gjennom fysisk trening og mosjon. Vilmer sørger gjennom sine løsninger for å skape mange gode øyeblikk for eldre og personer med demens, forteller han.

– Vil utgjøre en forskjell

Lauritzen beskriver at han ikke trengte å tenke lenge da han ble spurt.

– Da forespørselen kom tidlig på vårparten, om jeg ville engasjeres som en godt voksen «influenser» for fysiske opplevelser og personsentrert eldreomsorg, var jeg ikke i tvil om at dette var et tema jeg både brenner for og vil jobbe med. De siste årene har jeg opplevd sorgen og håpløsheten tett på kroppen gjennom demens og ensomhet i nær familie, samtidig som jeg har sett hvor mye gnist og glede som kan mobiliseres med gode, enkle hjelpemidler og litt bedre tid til hver enkelt av de eldre og pleietrengende, sier det kjente TV-fjeset.

Øystein Landgraff i VilMer sier de er stolte av å ha fått med seg Lauritzen som ny frontfigur.

– Brenner for vår visjon

– Det tok veldig kort tid før vi skjønte at Dag Otto virkelig brenner for vår visjon om å skape flere gode øyeblikk for eldre. Vi er sikre på at han kan bidra til enda mer fokus på viktigheten av gode sosiale stunder og mer hverdagsaktivitet for eldre, sier den daglige lederen, og legger til:

– Snart kan vi også tilby de eldre blant annet turer, enkle trimøvelser og andre digitale opplevelser, med Norges mest folkekjære TV-personlighet som guide og motivator. Jeg er helt sikker på at Dag Ottos brennende engasjement for å skape gode øyeblikk og økt aktivitet, vil være med og utgjøre en forskjell for mange eldre, deres pårørende og behandlende helsepersonell, sier Landgraff.

Vilmer AS

  • VilMer er et norsk gründerselskap som ble startet i 2017 i Ringsaker.
  • Selskapet utvikler og tilbyr en rekke sosiale og teknologiske løsninger for personsentrert eldreomsorg, og leverer i dag produkter og tjenester til mer enn 100 kommuner i Norge og Sverige.
  • I tillegg til flere digitale løsninger lanserte selskapet tidligere i år konseptet «Hverdagsvenn», der hjemmeboende seniorer får faste besøk av hverdagsvenner for sosialt samvær, utflukter, tilpasset mosjon og andre følgetjenester.
  • VilMers visjon er å skape flere gode øyeblikk for eldre.

  • Virksomheten har investert mye i utvikling av en digital plattform for sosial velferdsteknologi og personsentrert omsorg. Flere digitale løsninger gir gode fysiske og digitale aktiviteter for beboere på sykehjem og eldre hjemmeboende.

  • VilMer vokser nå hurtig, og forventer ca. 12 millioner kr i inntekter i 2023. Virksomheten har 18 ansatte på kontorer i Oslo, Hamar, Trondheim, Bodø og Stavanger, og er eid av offentlige og private investorer i tillegg til gründere og ansatte.

  • Selskapet ble etablert av Harald Odde fra Moelv. Han er styreleder og aksjeposteier i selskapet.

Kilde: Vilmer, Ringsaker Blad