Matbutikker på Hadeland fortviler: – Ikke et problem her, sier kjøpmenn i Brumunddal

DRAR KJENSEL: Kjøpmann Lene Djupvik hos Rema 1000 Brumunddal forteller at hun drar kjensel på problemet, men at det ikke er et problem hos dem.

DRAR KJENSEL: Kjøpmann Lene Djupvik hos Rema 1000 Brumunddal forteller at hun drar kjensel på problemet, men at det ikke er et problem hos dem. Foto:

Avisa Hadeland rapporterer om folk som tar seg til rette i jordbærkurvene på Gran. – Det er ikke et problem her, sier kjøpmenn i Brumunddal.

DEL

Tirsdag skriver avisa Hadeland om flere butikker på Gran som opplever at noen kunder grafser i jordbærkurvene. Avisen skriver om butikker som opplever at folk både spiser og bytter om på jordbær i kurvene, og som fyller på med ekstra bær i kurven for å få mer jordbær for pengene.

På Spar-butikken i Oppland-kommunen har de derfor sett seg nødt til å pakke inn jordbærkurvene i plast.

– Dette har vi gjort rett og slett for å hindre folk i å spise eller å bytte bær i jordbærkurvene. På denne måten behøver vi ikke være på vakt hele tiden og folk får det de betaler for, sier assisterende butikksjef Linda Johansson til avisen Hadeland.

– Dro kjensel på problemet

Ringsaker Blad tok derfor en runde i Brumunddal, hvor kjøpmennene vi snakket med rapporterer om andre forhold.

Kjøpmann Lene Djupvik (33) hos Rema 1000 Brumunddal forteller at hun har fått med seg at temaet har vært aktuelt i mediene.

– Jeg dro kjensel på problemet, men vi har ikke hatt noen problemer med det i sommer, sier hun.

– Hvorfor blir dette beskrevet som et problem?

– Det er et problem fordi i de kurvene som etterhvert står igjen, så blir det mindre bær. Det er litt stusslig for den som kommer til sist, og finner halvfulle kurver, svarer Djupvik.

Kundene elsker lokal bær

33-åringen forteller at de selger om lag 150 kurver med jordbær om dagen i butikken som ligger i Nils Amblis veg. Jordbæra de selger er kortreist, og kommer fra Ørnulf Austdal på Nes.

– Vi er så heldig at vi får den daglig. Det første kundene spør om, er om de er dagsferske og norske, og hvis man da sier at bæra er fra Nes, så kan det ikke bli bedre, smiler Djupvik.

– Magisk

På Spar Sveum har de heller ikke problemer med kunder som spiser av og omdisporerer innholdet i jordbærkurvene.

– Nei, det er ikke et problem her, sier medarbeider Maria Iversen Stordahl (21).

Da Ringsaker Blad er innom onsdag morgen, er hun i ferd med å sette ut jordbæra som nettopp har ankommet butikken, også den fra produsenten på Nes. Assisterende butikksjef Jan Erik Houmb (29) mener det er den beste jordbæra som fins.

– Det er noe magisk med den. Det er sykt god bær, sier Houmb.

29-åringen forteller at butikken, som ligger en langpasning fra Sveum, selger mellom 160 og 200 kurver med jordbær om dagen.

– Hadde vi fått mer bær daglig, så kunne vi nok solgt mer også, sier den assisterende butikksjefen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NULL PROBLEM: Butikkmedarbeider Maria Iversen Stordahl (21) på Spar Sveum forteller at de ikke har noen problemer med at folk tar seg til rette i jordbærkurvene.

NULL PROBLEM: Butikkmedarbeider Maria Iversen Stordahl (21) på Spar Sveum forteller at de ikke har noen problemer med at folk tar seg til rette i jordbærkurvene. Foto:

– Sjelden

Nede på kjøpesenteret Mølla i Brumunddal sentrum forteller kjøpmann Edvard Børresen (37) på Eurospar at kundene der ikke plukker og spiser av jordbærkurvene.

– Jeg synes kundene oppfører seg bra. Dette er ikke noe problem hos oss. Det er sjelden vi tar noen i å gjøre dette, sier han til RB.

Børresen tror det generelt er et fåtall jordbærspisere som ødelegger for andre jordbærglade.

– Hvis det er ti kunder som gjør dette, så blir det faktisk et problem, men jeg føler det var mer av det før. Hva som gjør at det er et mindre problem nå, vet jeg faktisk ikke, sier Børresen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KJØPMANN: Edvard Børresen hos Eurospar på Mølla forteller at kundene ikke plukker og spiser av jordbærkurvene der.

KJØPMANN: Edvard Børresen hos Eurospar på Mølla forteller at kundene ikke plukker og spiser av jordbærkurvene der. Foto:

– Ikke noe stort problem

Hos Kiwi Furnesvegen i Brumunddal rapporterer assisterende butikksjef Silje Evensen (28) at problemet heller ikke er stort hos dem.

– Det er litt, men det er ikke noe stort problem, sier hun.

Evensen forteller at butikken sør for Dala sentrum i snitt selger nesten 200 kurver med jordbær om dagen.

– Vi ligger på cirka 15 kasser i snitt, og det er tolv kurver i en kasse. Det blir 180 kurver om dagen, sier Evensen.

Ringsaker Blad har også vært i kontakt med Kiwi i Brumunddal sentrum, som kan fortelle at problemet heller ikke er utbredt hos dem.

Artikkeltags