Opptur i sørgelig sesong

RM-vinner: Arild Halvorsen opplevde en opptur i Brumunda i årets fiskesesong. Det ga han seier i RM fisk. Dette bildet er tatt fra tidligere sesong med langt mer vatn i elva enn tilfellet har vært i sommer. Foto: Arkiv

RM-vinner: Arild Halvorsen opplevde en opptur i Brumunda i årets fiskesesong. Det ga han seier i RM fisk. Dette bildet er tatt fra tidligere sesong med langt mer vatn i elva enn tilfellet har vært i sommer. Foto: Arkiv Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ei ørretelv med lite vatn har ført til svært få innmeldte fisker i årets RM. Men en spesiell fisk skapte lykken for Arild Halvorsen fra Brumunddal.

DEL

Ørreten på 2700 gram ble vinner av årets RM fisk.

- Det er moro. Jeg har vunnet RM ørret elv en gang før i 1999. Også den gangen var det en sesong med vanskelig fiske, minnes Halvorsen.

Verste på 30 år

Årets vinnerfisk fikk Halvorsen nesten ut av ingenting.

- Jeg fikk lurt opp den store fisken på ei veldig lita elv i midten av august. Den tok jeg på mark og med 0,18 scene. Jeg jobbet lenge med fisken, og trodde nesten den var enda litt større, forklarer han.

Dermed passerte han Arne Halvorsen i toppen av lista.

- Jeg så han hadde fått en ørret på 2400 gram. Ungutten vinner tredje premie i årets RM ørret elv med fisk på 1500 gram. Altså i en sesong med skuffendt lite fangst for lokale sportsfiskere i Brumunda.

- De sier at fisket ikke har vært dårligere på 30 år. Det sier litt, mener Halvorsen.

Sesongslutt

Årets sesong ble dermed amputert i elva, men mjøsørretsesongen har vært bra.

Årets vinner i RM fisk ørret sjøl ble Dag E. Hellerud fra Aurskog. Sammen med en kameratgjeng reiser han hver sommer på fisketur til Ringsaker for å få mjøsørret. I år fikk han inn en ørret på 9000 gram. Det holdt altså til seier i denne klassen i år.

I klassen abbor vant brødrene Mikael og Gabriel Nomerstad fra Brumunddal.

Vinnere vil etterhvert får informasjon om premier og premieutdeling.

RM Fisk ørret sjø

  1. 9000 Dag E. Hellerud Aurskog
  2. 7620 Øystein Vinjusveen Moelv
  3. 7000 Even Resell Hamar

RM fisk ørret elv

  1. 2700 Arild Halvorsen Brdal
  2. 2400 Arne Halvorsen Brdal
  3. 1500 Håkon Kvernvolden ... Brdal

RM Abbor

  1. 820 Mikael/GabrielNomerstad
  2. 780 Eivind Ihle Stavsjø

Artikkeltags