Lokale frivillige tar med innvandrere på tur: – De lærer norsk og blir kjent i lokalmiljøet

PÅ TUR: Elever fra voksenpedagogisk senter og lokale frivillige på tur til Steinsholmen mandag.

PÅ TUR: Elever fra voksenpedagogisk senter og lokale frivillige på tur til Steinsholmen mandag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lokale frivillige og innvandrere lærer av hverandre på tur rundt om i Ringsaker. Ordningen blir kalt «Walk the talk.»

DEL

– Det er noe meningsfullt å bruke tiden på som pensjonist, og jeg lærer like mye som elevene. Det er lærerikt for meg og.

Det sier Inger Nordahl fra Brumunddal til Ringsaker Blad mandag. Hun er en av flere lokale frivillige som med jevne mellomrom tar med elever fra Voksenpedagogisk senter i Brumunddal på tur.

Mandag var helleristningene sør for Moelv og dernest Steinsholmen turmålet.

Lærer Eva Sætersdal Remøe forteller at det er flere formål med «Walk the talk», som ordningen der lokale frivillige stiller opp blir kalt.

– Vi jobber med norsk, samtidig som innvandrerne møter etnisk norske og blir kjent i lokalmiljøet. Kanskje er vi på steder de vil ta med egne barn til senere, sier Remøe.

I vinter var det blant annet tur til Vollkoia på programmet, og det er forskjellige aktiviteter hele året. «Walk the talk» har vært i virksomhet siden 2011.

– Dette er integrering i lokalmiljøet, og de frivillige som er med lærer mye om andre kulturer. Vi lærer av hverandre, sier Remøe.

Voksenpedagogisk senter

Voksenpedagogisk Senter holder til i Mølla storsenter og i Gudahlgården i Brumunddal. Senteret ivaretar kommunens oppgaver på voksenopplæringsfeltet ut fra opplæringsloven og introduksjonsloven.

I løpet året er rundt 250 deltakere innom på opplæring, fordelt på norskopplæring og grunnskoleopplæring for voksne. Målet er inkludering med vekt på forberedelse til videre utdanning, arbeid og økonomisk selvstendighet.

Kilde: Ringsaker kommune

Artikkeltags