Ringsakerjenter med konsert i storkirke

Katrina Hirado fra Brumunddal og Kristiane Skaug fra Gaupen blir å høre på kirkekonsertene til musikklinja ved Stange videregående skole, i Vang kirke i helga.
Foto: Ingrid Hagen.

Katrina Hirado fra Brumunddal og Kristiane Skaug fra Gaupen blir å høre på kirkekonsertene til musikklinja ved Stange videregående skole, i Vang kirke i helga. Foto: Ingrid Hagen.

DEL

Tradisjonen tro skal musikklinja ved Stange videregående skole arrangere to kirkekonserter, og tittelen på årets konsert er «Ode, en feiring av gleden». Ved å komme på konserten kan du forvente både vokal- og instrumentalmusikk assosiert med ordet glede, skriver skolen i en pressemelding.

Tre elever fra Ringsaker medvirker på konsertene; Kristiane Skaug fra Gaupen, og Malin Øverby og Katrina Hirado fra Brumunddal.

Repertoaret vil også bestå av sanger som bringer en følelse av melankoli og savn til noe man har hatt. Temaet passer spesielt godt da vi alle kan ha bruk for litt ekstra glede og samhold i tiden vi nå er inne i. Små og store ensembler vil lyse opp mørket med rike og varierte klangfarger, og musikklinja er sikre på at du vil dra derifra med en god og varm følelse.

Siden 1988 har elevene på musikklinja holdt to kirkekonserter en helg i slutten av november/begynnelsen av desember. Konsertene har funnet sted i Stange og Ringsaker kirke, men i år vil de holdes i mektige Vang kirke da det er behov for større plass.

Elevene har lagt ned flere timers arbeid i uka for å sørge for at konsertene blir av ypperste kvalitet. I hele år har elevene både deltatt på korøvelser, ensembleøvelser og individuelle øvelser for å sikre publikum et høyt nivå på konserten. Grunnet situasjonen vi nå lever i, får dessverre ikke musikklinjekoret mulighet til å framføre repertoaret sitt, men det vil ikke hindre de andre elevene i å framføre sine stykker. De har derimot fått mer plass i programmet til å vise hva de er gode for, og det med stor variasjon og høy kvalitet i de enkelte numrene. Du vil blant annet få høre Edvard Griegs «Bryllupsdag på Troldhaugen» og «Ved Rondane», og Bachs E-dur Partita: Prelude. Dette, og mye mer, kan du forvente å nyte på kirkekonserten.

Tidspunkt for konsertene er fredag 20. november klokka 19 og lørdag 21. november klokka 18. Da det er begrenset antall plasser i kirka, blir konserten også sendt live på Facebook-siden til Musikklinja. Mer informasjon om hvordan det vil foregå vil bli lagt ut der.

Artikkeltags