Gå til sidens hovedinnhold

Ringsakeroperaen erstatter «bryllup» med en ukes fest

Artikkelen er over 1 år gammel

«Jegerbruden» flyttes til november 2021.

Denne høsten skulle Ringsakeroperaen setter opp «Jegerbruden». På grunn av koronaviruset og usikkerhet rundt kulturarrangement, har de valgt å flytte forestillingen til november 2021.

Men opera skal det uansett bli i 2020. Hovedforestillingen blir erstattet av en festuke.

– Alle involverte blir engasjert til å lage operafest i Ringsaker i uke 46. Det blir en mengde små arrangementer og konserter på serveringssteder, forsamlingslokaler, institusjoner og andre egnede steder. Det vil også bli scenisk kammeropera. Finalen på festen er Ringsaker Operaskoles «Trollmannen fra Oz»som skulle hatt premiere i april. Operakorets «Petit Messe Solennelle» som var planlagt i juni, vil også bli lagt til operafestuka, forteller operasjef Kari Bekken

RO tilbyr dette kostnadsfritt til arrangementsstedene og publikum.

– Dette er en gave til et trofast publikum og lokalt næringsliv som trenger drahjelp etter omsetningssvikt. Det er en takk til kommune, fylkeskommune og kulturdepartement som gjennom langsiktig finansiering har gitt RO muligheten til å bli en energisk 40-åring. Vi vil også glede våre sponsorer. Noen har fulgt oss fra de aller første årene! Og ikke minst er vi glade for at alle frivillige kan fortsette å skape operaglede for scene og sal under sikre forhold, sier Bekken.

Ringsakeroperaen har tatt høyde for at smittevernreglene kan endres, og det er bare portforbud som kan stoppe dem.

Les også

Friserte Fruer utsetter showet

– De fleste arrangementer blir planlagt for mindre grupper, enkelte kan justeres helt ned til en utøver med en tilhører. Noen poster på programmet vil ha så mange involverte at vi kan risikere avlysning, men det tåler vi! Prosjektet er presentert for kommunelegen som er positiv, og vil gi oss råd om nødvendig. Vi er også i dialog med kommuneledelsen, forteller operasjefen.

I dag vil arrangørsteder få invitasjon via kulturrådet og sentrumsforeningene. De som ikke er medlemmer kan ta kontakt etter å ha fått informasjon gjennom media.

– Når vi har oversikt over steder som blir med på festen, vil vi starte programleggingen, opplyser Kari Bekken.

Programkomiteen består av Torodd Wigum og Ronald Rørvik, henholdsvis dirigent og regissør på Jegerbruden, samt operasjef Kari Bekken.

Sangerne og musikerne sitter på et enormt repertoar som de kan ønske inn i programmet. Det vil også bli muligheter for foredrag og presentasjoner fra for eksempel dirigent og scenograf.

Bildeserie

Se hvem som var på premieren i Ringsakeroperaen