Med dyktige solister, et operaorkester i ypperste klasse, scenografi og lys som skapte eventyrlige scener, ikke bare på og foran scenen, men også helt ut i teatersalens foaje, var det bare å nyte musikken, sangen, spilloppene og de fantastiske kostymene i RingsakerOperaens hovedoppsetning for 2016.

Høyt nivå

- Det er moro og imponerende å se hva dere gjør. Det krever mot og ressurser. Dere finner fram godbiter i operaverdenen, og det er inspirerende å se samspillet mellom amatører og proffe utøvere, sa Per Boye Hansen, operasjef ved Den Norske Opera og Ballett, som fikk æren av å hilse velkommen sammen med RingsakerOperaens operasjef Kari Elisabet Bekken. Det var for øvrig flere operasjefer til stede på tirsdagens premiere, blant dem tidligere operasjef ved Kristiansundoperaen, Olav Grytnes.

- Det er moro å se at de får til et så høyt nivå her, og operaorkesteret er helt prima, roste Grytnes i pausen.

Dyktige solister

De lystige koner i Windsor er basert på en komedie skrevet av William Shakespeare, men Otto Nicolai, en tysk komponist og dirigent skrev den om til opera. Hovedrollen som spilles av Knut Stiklestad, gjør en utmerket figur som den forfyllede mannegrisen Falstaff. Han har fortsatt tro på egen forførerkunst, men de lystige konene i Windsor, som spilles av Gunda-Marie Bruce og Gro Bente Kjellevold bruker kvinnelig kløkt og list for å gi både Falstaff og sine sjalu og frekke ektemenn en lærepenge.

Rørt til tårer

Publikum gledet seg over vakre kulisser, fremragende scenografi, flotte kostymer og fin musikk. Etter en noe stillestående og forutsigbar regi, steg stemningen i stykket i 3. akt betraktelig og avslutningen ble eventyrlig vakker. Operasjef Kari Elisabet Bekken var med god grunn rørt til tårer over RingsakerOperaens innsats, og publikums stående applaus var vel fortjent.