Ringsakerpizzaen: Fjerde runde i konkurransen. – Bruk elg eller rådyr, potet og pultost ...

Variant: Ingerine Amundsen med sin variant av ukas oppgave. Med hvit rømmesaus, elgskavog noen kokte poteter hun fant i kjøleskapet. Toppet med ripsgele og frisk rosmarin.

Variant: Ingerine Amundsen med sin variant av ukas oppgave. Med hvit rømmesaus, elgskavog noen kokte poteter hun fant i kjøleskapet. Toppet med ripsgele og frisk rosmarin. Foto:

Det kommer stadig nye innspill til konkurransen for å finne fram til den beste Ringsakerpizzaen. Kan elg være løsningen for å få den beste smaken?

DEL

Denne gangen er ingrediensene viltkjøtt (elg eller rådyr), potet og pultost/blåmuggost. Rød eller hvit pizzasaus i bunnen og norske oster på toppen. Kombiner gjerne med familiens favorittingredienser, melder Ingerine Amundsen som leder konkurransen om å skape den beste Ringsakerpizzaen.

Denne uka har også Ringsaker Blad tatt en tur til garden Bjørge Søndre hvor familien der er ivrige på å lage Ringsakerpizzaen. De har flere bidrag og viste lokalavisa hvordan de lager dem.

En kriterium i konkurransen er at det ønskes bruk av lokale råvarer. Denne gangen er blant annet pultost en mulighet. På garden Monsveen på Ring produseres det XO-pultost? Altså pultost som er lagret ekstra lenge for å gi den beste smaken, kan Ingerine Amundsen fortelle.

Monsveen er bare en av mange lokale matprodusenter som bidrar med råvarer aktuelle å bruke i Ringsakerpizzaen. Konkurransen er motivert av det å kunne vise fram gode lokale råvarer.

    Ingerine Amundsen på Lier gård viser og forklarer hvordan Ringsakerpizzaen kan lages sammen med Monica Østenheden fra Matlystfestivalen. Video: Henrietter Enger, Ringsaker kommune.


    Artikkeltags