Øyungen vel får full støtte i fjellet

FÅR STØTTE: Øyungen vel her med styreleder Anborg Borgsti og tidligere styreleder Vegard Strøm, får støtte fra de andre velforeningene i Ringsakfjellet.

FÅR STØTTE: Øyungen vel her med styreleder Anborg Borgsti og tidligere styreleder Vegard Strøm, får støtte fra de andre velforeningene i Ringsakfjellet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Alle velforeningene i Ringsakfjellet stiller seg bak et forslag fra Øyungen vel om at striden om serviceavgiften bør bli advokatmat.

DEL

20. juni gikk daværende styreleder i Øyungen vel ut i RB, og fortalte at hytteeierne i området følte seg «tråkket på».

Fire dager senere, vedtok et enstemmig medlemsmøte i velet at de vil anbefale hyttefolket på Øyungen at de ikke betaler serviceavgiften til Pihl for 2018.

2. juni sendte Øyungen vel et brev til Pihl, hvor de foreslår en rettslig prosess for å få avklart striden rundt serviceavgiften.

Nå får de støtte til forslaget av alle velforeningene i Ringsakfjellet.

– Slik jeg har forstått det, så slutter alle velforeningene seg til det å få en avklaring hvor hytteeierne er representert med advokat. Velforeningene støtter en rettslig prosess, og de støtter forslaget til Øyungen vel, sier styreleder Anborg Bogsti i Øyungen vel til RB.

– 100 % bak

Støtten kommer fram i et brev sendt til Pihl av Erik Øiesvold. Han er styreleder for Rømåsen og Natrudstilen Vel, og leder et samarbeidsutvalg for velene i fjellet.

«Alle velforeningene stiller seg 100 % bak behovet for en rettslig avklaring av serviceavgiften for de ulike typestilfellene av kontrakter som finnes for hytter i Ringsakerfjellet» skriver Øiesvold i brevet.

Les også: Skal ha truet med å skru av vannet på Øyungen

– Rimelig

Bogsti forteller at de ser seg nødt til å gå til dette skrittet, fordi de ikke føler de har fått gode svar på hvilket rettslig grunnlag Pihl har for å kreve inn serviceavgiften.

– Det gjelder både berettigelsen av serviceavgiften, og hytteeiernes medvirkning til å betale diverse kostnader, forteller Bogsti.

Tidligere styreleder i Øyungen vel, Vegard Strøm, sier det slik til RB:

– Slik som vi ser saken, så er det grunneierne som har sendt ut et krav som vi bestrider. Da er det rimelig at grunneierne beviser nøytralt at grunneierne har krav på disse pengene, mener Strøm.

Les også: Bygget ny attraksjon i fjellet på rekordtid

VIl ha svar på tre spørsmål

I brevet fra Øyungen vel til Pihl, datert 2. juli, lister velet opp tre punkter de føler de ikke har fått svar på - og som de nå vil ha svar på.

Her er punktene, gjengitt fra brevet:

  • Hvorvidt rett til veg og vann, uten plikt til deltagelse i vedlikehold og drift, er avtalt mellom partene eller hevdet, for alle eller noen av hyttene på Øyungen.
  • Hvorvidt hytteeierne på Øyungen, dersom de har plikt til å betale for drift og vedlikehold av vei og/eller vannposter også har rett til å delta i beslutningsprosesser for grad av vedlikehold, og informasjon om hvordan dette er tenkt organisert.
  • Dersom noen hytteeiere på Øyungen har rett til vederlagsfri bruk av vedlikeholdte veger og/eller - vannposter mens andre ikke har det, hvordan vil Phil AS fordele kostnadene mellom hytteeierne med betalingsplikt og Phil AS?

– Bør ikke være pågående konflikter

Styrelederen i Øyungen vel håper Pihl er med på forslaget.

– Jeg håper de vil reagere positivt, og at de også ser seg tjent med at blir ro i fjellet, og at det ikke bør være pågående konflikter, sier Bogsti.

Artikkeltags