Røde Kors fikk pris for norsktreningen for innvandrere

Fra venstre: Anders W. Skumsnes regionrådsleder for region Hedemarken Coop Innlandet, May Ljungqvist dagligleder Ringsaker Røde Kors, Jelena Drec HR- og organisasjonskonsulent Coop innlandet.

Fra venstre: Anders W. Skumsnes regionrådsleder for region Hedemarken Coop Innlandet, May Ljungqvist dagligleder Ringsaker Røde Kors, Jelena Drec HR- og organisasjonskonsulent Coop innlandet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Coop Innlandet har delt ut sin omtankepris for 2018 til Røde Kors. Prisen deles ut for arbeidet med norsktrening for innvandrere og asylsøkere.

DEL

Prisen ble delt ut 18. desember på Sjusjøen, der Røde Kors hadde julesamling med aktivitetsgruppen.

Prisen på 10.000 kroner deles ut i hver av de fire regionene i Coop Innlandet. Omtankeprisen er en påskjønnelse til de som viser omtanke og gjør noe spesielt for andre.

- Ringsaker Røde Kors v/May Ljungqvist som gjennom aktivitetsgruppen – «Norsktrening for innvandrere og asylsøkere» oppfyller flere av kriteriene til prisen. Dette er en aktivitetsgruppe med møter hver tirsdag der rundt 60 barn og voksne deltar i språk og kulturtrening. Et viktig tiltak for å integrere barn og voksne i nærmiljøet, skriver Coop Innlandet i en pressemelding i forbindelse med utdelingen.

Norsktrening er et tilbud med stort oppmøte med små og store. Det er et lavterskeltilbud hvor fremmedspråklige får muligheten til å lære seg og utvikle språket.

May Ljungqvist forteller at engasjementet er stort blant de som benytter seg av dette tilbudet og at det er motiverende og se utvikling gjennom tid på både store og små. Blant annet har dette bidratt til at flere voksne har fått seg arbeid i lokalmiljøet.

Artikkeltags