Det opplyser Moelven Industrier i en pressemelding fredag.

– Dette er den mest meningsfulle jobben jeg har hatt. I et konsern som Moelven har vi massevis av muligheter til å gjøre forskjell på et område som har så stor betydning for oss alle, sier han selv.

– Alarmen har gått for lenge siden

Ifølge pressemeldingen har brumunddølen innehatt ulike roller siden 1999. Siden 2020 har han vært finansdirektør i konsernet og de siste seks årene har han også hatt ansvaret for Moelvens bærekraftsrapportering. Nå skal han altså jobbe med bærekraft på fulltid.

– Alarmen har gått for lenge siden. Vi er på veg mot vippepunktet som gjør klimakrisen irreversibel. Beskjeden fra FNs klimapanel er at vi må endre kurs umiddelbart. Vi i Moelven produserer bærekraftige produkter og løsninger i tre som bidrar til å binde karbondioksid. Det gjør oss til en del av løsningen, men det er ikke nok. Vi må hele tiden sikte på de områdene hvor vi kan bli bedre og jakte nye og mer bærekraftige måter å løse ting på, både «innenfor gjerdet» og i samarbeid med andre aktører i verdikjeden, sier Andersen, og fortsetter:

– Tre av de viktigste områdene vi jobber med nå er å forbedre energiutnyttelsen vår, både den bioenergien vi selv produserer og strømmen vi kjøper. Virksomheten vår innebærer også mye transport av varer. Dette må vi hele tiden jobbe for å gjøre med så liten miljøpåvirkning som mulig, og etter hvert må også dette bli fossilfritt. Det tredje området er ansvarlig forretningsdrift og sosial bærekraft i hele verdikjeden. Det handler om å samarbeide med kunder og leverandører for å finne gode bærekraftige løsninger både i et miljømessig og sosialt perspektiv, sier han ifølge pressemeldingen.

Bekymret for naturen

Det er ikke bare på jobb at 53-åringen er opptatt av bærekraft. På fritiden tilbringer han mye tid i skog og fjell, og har sett med egne øyne hvordan naturen har endret seg de siste årene.

– Ute i naturen tenker jeg ofte på hvor mye framtidige generasjoner går glipp av dersom vi ikke tar vare på naturen og gir dem muligheten til å oppleve det samme som oss. Det er en glede og en ære å få være med å påvirke dette gjennom jobben i Moelven, sier Andersen.

Konsernsjef i Moelven Industrier, Morten Kristiansen, mener at konsernet nå ved å opprette en egen stabsavdeling for bærekraft signaliserer hvor viktig dette arbeidet er.

– Et konsern som Moelven, med et så sterkt fokus på bærekraft, trenger en egen avdeling som jobber med bærekraftsmulighetene våre. Verken vi eller noen andre har råd til å si at «nå er vi bærekraftige nok», sier konsernsjefen.