Russepresidenten til avis: – Knutesjefene har gått ut med dette, uten at dette er forankret i styret

Russepresidenten i Ringsaker opplyser at knutesjefene har gått ut med russeknutene uten at de er forankret i styret, og vil umiddelbart kalle inn russestyret, skriver Hamar Arbeiderblad.

DEL

Det har vært mange sterke reaksjoner i sosiale medier fredag, etter at Ringsaker Blad publiserte russeknutene for Ringsaker-russen fredag ettermiddag.

Spesielt har en knute vakt oppsikt, en knute som går ut på å kidnappe en katt.

Les også: Dyrebeskyttelsen om russeknute: – Kan risikere å traumatisere et dyr

Ringsaker Blad har fredag gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra russepresidenten og russestyret, men har ikke lykkes med det.

Fredag kveld skriver Hamar Arbeiderblad at russepresident Hedda Svenkerud blant annet har svart avisen slik i en tekstmelding:

«Jeg har fått med meg nyheten om russeknuter. Dette er noe som ikke har vært lagt frem for russestyret og er selvfølgelig ikke noe russen står bak. Jeg er nå kjent med at knutesjefene har gått ut med dette, uten at dette er forankret i styret. Kommentarer knyttet til dette må derfor tas med knutesjefene. Jeg vil kalle inn russestyret umiddelbart for å behandle denne saken, om den er forenlig med de verdier vi som ungdom står for og om vi kan ha representanter for russen med slike verdier» skriver russepresidenten ifølge HA.

Artikkeltags