Gå til sidens hovedinnhold

Så mange måtte Hedmark Røde Kors behandle denne påsken

Etter en rolig start på påsken 2021, tok det seg noe opp utover helligdagene. Hjelpekorpsene i Hedmark har fram til 1. påskedag behandlet 44 pasienter og bistått med 16 henteoppdrag utenfor veg. 

I løpet av påsken har det vært døgnbemannede vaktstasjoner på Sjusjøen, Ljøsheim, Budor og Lauvlia. Øvrige hjelpekorps har hatt økt beredskap der vaktmannskapene har vært klare til å rykke ut fra egne hjem og hytter, eller at det har vært dagtidsbemanning ved utfartssteder eller på egne Røde Kors-lokaler. Antallet mannskaper på vakt har gjennom hele påsken holdt seg stabilt på omtrent 70, hvorav rundt 20 har vært på vaktstasjoner i fjellet, skriver Hedmark Røde Kors Hjelpekorps i en pressemelding mandag formiddag.

Fram til onsdag ettermiddag hadde Røde Kors i Hedmark bistått 12 personer, hvorav 6 var transportert med snøscooter til bilveg. Det hadde også vært en leteaksjon på Gjøvik hvor 6 mannskaper fra Hedmark RKH stilte.

Allerede onsdag kveld ble hjelpekorpsene i Østerdalen varslet i forbindelse med et snøskred ved Høvringen i Sel kommune i gamle Oppland. Aksjonen ble fort avblåst, da luftambulansen kunne konstatere at skredet var gammelt og at skisporene som gikk inn i skredet også gikk ut av skredet. Det var mange som kunne stille, men kun mannskaper fra Tynset Røde Kors Hjelpekorps, som inngår i Skredgruppa Innlandet som rakk å rykke ut.

Travle helligdager

Helligdagene ble en del travlere enn første halvdel av påsken. Fra skjærtorsdag til og med 1. påskedag klokka 20 behandlet hjelpekorpsene 32 pasienter hvorav 10 av disse trengte transport fram til bilveg med enten snøscooter eller ATV.

I tillegg har Brøttum Røde Kors Hjelpekorps bistått brannvesenet ved en brann på Sjusjøen natt til fredag, og Stor-Elvdal Røde Kors Hjelpekorps har bistått AMK og ambulansetjenesten ved et sykdomstilfelle på en hytte. De fleste hendelsene sentrerer seg til Midt-Hedmark med Sjusjøen og Budor, mens det i Sørfylket ikke er registrert hendelser i det hele tatt.

Sammenlignet med tidligere «normalår» endte denne påsken helt på gjennomsnittet med tanke på oppdragsmengde og antall pasienter behandlet. Det har derimot ikke vært noen leteaksjoner i Hedmark i år. Det har vært middels til stor utfart i store deler av Hedmark gjennom helligdagene i påsken, og man ser at utfarten og skademengden følger finværet.