Gå til sidens hovedinnhold

Sammen blir de sterke - MjøsSki dominerer resultatlistene

Artikkelen er over 2 år gammel

Årets sesong har vært en sammenhengende opptur for MjøsSki-løperne med flere plasseringer i Norgestoppen. Utøverne drar fram den gode treningsgruppa og samholdet som suksessfaktorer.

Norgescupen på Åsen forrige helg avstedkom blant annet to medaljer til Jonas Vika og MjøsSki gjorde seg såpass bemerket at de ble nevnt over speakeranlegget på stadion.

Klubben har ikke mange aktive løpere over 16 år, men de som nå konkurrerer setter skikkelige avtrykk etter seg.

Håvard Hovde ble i fjor tatt ut på juniorlandslaget, Mats Opsal og Ida Benjaminsen tok begge bronse på sprinten i norgescupen på Konnerud for en måned siden og Johannes Bordal har prestert stabilt godt som førsteårssenior.

 

- Fordel med mange jevnaldrende

Tirsdag denne uka var de alle samlet til en felles restitusjonstrening på Veldre Sag. Det er nemlig ikke helt tida for knallharde økter nå som rennprogrammet er såpass tett, men noen økter med moderat intensitet hører med. Da gjerne sammen, noe de mener er en fordel.  Kristian Larsen, som har trappet ned på satsingen i år, er også en del av treningsgruppa og beskrives som en verdifull ressurs.

- Det er absolutt gunstig at vi er en gruppe med jevnaldrende som kan pushe hverandre litt, sier Håvard Hovde.

Det har lett for å bli frafall i langrenn når det drar seg mot junioralder, og MjøsSkis lovende kvintett drar fram miljøet og tilretteleggingen som avgjørende faktorer til at de har valgt å satse.

- Her har det vært mange på trening i mange år og jeg har alltid trivdes her, sier Jonas Vika som til daglig går på NTG Lillehammer og dermed trener litt sjeldnere på sin gamle hjemmebane.

De aller fleste har drevet med andre idretter parallelt med langrenn og Mats Opsal sier følgende om hvorfor han valgte å satse skikkelig med ski på beina.

- Det var her jeg så at jeg kunne få ut potensiale mitt og sjøl om vi på en måte blir et team av løpere, kan jeg ikke skryte på meg å være noen utpreget lagspiller, sier Opsal.

 

- Brutal overgang

 - Det er en bra gjeng som er her nå og det er selvfølgelig lettere når det er flere. Slik det er nå får man alltid god matching på trening og vi prøver å få trent sammen flere ganger i uka, sier Johannes Bordal.

Han er den eneste seniorløperen i gruppa og følgelig den som har vært minst framtredende på resultatlistene i år. Men det er ikke dermed sagt at sesongen har vært dårlig, langt ifra.

- Det å bli senior var en brutal overgang. Man kan ikke regne med å være i nærheten av toppen som førsteårssenior, men jeg synes ikke det er håpløst langt opp heller. Årets NM var bra for min del og på distanserenn er jeg bedre enn noen gang, sier Bordal.  

Får kjørt seg sammen med gutta

Ida Benjaminsen er femmerbandens eneste kvinnelige innslag og sjøl om hun gjerne skulle ha hatt noen lagvenninner ser hun ikke på det som noe problem.

- Det hadde jo vært gøy med noen flere jenter her, men det går helt greit. Jeg får i hvert fall god trening av å trene sammen med gutta her, sier Benjaminsen som til daglig går på Wang Toppidrett på Hamar.

Sjøl med frafall fra venninner i langrennsporet var hun aldri i tvil om at hun ville satse videre.

- Jeg synes langrenn er veldig moro og det er dette jeg har lyst til å bli god i og jeg har sett at det er mulig å bli god. Jeg har lagt ned mye trening i mange år nå og da kommer også resultatene. Jeg har tatt store steg denne sesongen og 3. plassen i sprint på Konnerud er sesongens store høydepunkt så langt. Om en måned er det junior-NM på Savalen og der ser jeg fram til 5 kilometer klassisk, sier hun.

 

Gleder seg over felles framgang 

Det er Tommy Olsen som er trener for medaljegrossistene i MjøsSki og han drar fram flere potensielle suksessfaktorer.

- Mats og Jonas går jo på NTG, mens Ida går på Wang og de får veldig god oppfølging der. Da blir det kontinuitet i treningen og det er nok en fordel å kunne trene på dagtid også. I tillegg er det viktig at det er flere jevngode folk i treningsgruppa. Det som virkelig gleder meg er at alle har framgang. Samtlige av juniorne har vært på pallen og Johannes presterer stabilt i seniorklassen, som er et helt annet nivå, sier Olsen.

MjøsSkis prestasjoner gjør også at klubben ligger høyt oppe i klubbkampen, der klubbers totale prestasjoner måles opp mot hverandre. For en klubb med såpass få løpere er det oppsiktsvekkende at MjøsSki snuser i toppsjiktet på denne lista.