RBs mann er onsdag morgen på Fossenfeltet i Moelv, der flere biler ikke tør kjøre videre nedover Fossvegen, før strøbilen har kommet til stedet.

Nederst i bakken er politiet på plass, og stopper kjøretøy som har tenkt seg oppover bakken, som blant annet fører til Fossen skole og Fossen barnehage.

Politibetjent Jane Brendhagen beskriver til RB i 9-tiden at det er «litt kaos» på stedet.

– Det er veldig polert i bakken. Da vi kom hit, sto det biler på kryss og tvers. Vi sier til folk at de kjører i bakken på eget ansvar. Noen vil prøve, og andre har snudd og kjører andre veger, sier hun.

– Glatt på stedet

RBs reporter har onsdag morgen observert flere biler i grøfta i Moelv-området. RB har også fått tips om utforkjøringer og kjøretøy i trøbbel flere andre steder i kommunen, blant annet i Moelv sentrum, på Åshøgda, i Næroset og på Brøttum.

Rett i nærheten av Fossvegen, i Fjelstadvegen, skal en kvinne tidligere onsdag morgen ha blitt sneiet av en bil, slik at hun falt.

Politiets operasjonsleder, Per Solberg, sier overfor Ringsaker Blad at politiet fikk melding om hendelsen klokken 07.44.

– Kvinnen hadde litt smerter i nakken, så hun ble kjørt til fastlegen, sier Solberg, og legger til:

– Det er veldig glatt på stedet.

Operasjonslederen opplyser at politiet vil ta kontakt med bilfører og kvinnen i etterkant, for å danne seg et grunnlag om det skal opprettes sak.

– Vanskelige kjøreforhold

Solberg sier videre at det er likelydende meldinger fra flere steder i Ringsaker og i Innlandet onsdag morgen.

– Det er vanskelige kjøreforhold og glatt mange plasser. Både kommunene og fylket er ute med store mannskaper, sier Solberg, og legger til:

– Politiet oppfordrer folk til å kjøre etter forholdene og beregne god tid.

– Sto fast her tirsdag

Martina Thoresen var blant dem som valgte ikke å gi seg i kast med bakken i Fossvegen onsdag morgen, da hun skulle levere bonusdatteren i Fossen barnehage.

Bilistene fikk mye å hanskes med på vegene på Fossen-feltet i Moelv onsdag, da nullføret satte seg på snøen som la seg på vegene i går. (Video: Ole Ludvig Rosenborg)

– Jeg sto fast her med bilen tirsdag, så i dag tok jeg ikke sjansen, sier Thoresen, som reagerer på at det ikke var strødd på stedet i morgentimene.

– Slike bakker til skoler og barnehager burde vært prioritert, mener hun.

Også tirsdag var det utfordrende kjøreforhold mange steder i Innlandet, og trafikkmeldingene rant inn til politiets operasjonssentral.