– Dette var en dårlig dag på jobben, sier Lene, som i forkant var utpekt til å være en av få damer som kunne vinne kongepokalen.

Hun satte for kort id tilbake norsk rekord med 4,70.

– Bikker Lene 4,60, er hun klart en kandidat til kongepokalen. Tangerer hun sin norske rekord, har hun leverte en glimrende søknad, sa pressesjef og kommunikasjonsrådgiver i forbundet Morten Olsen i forkant av mesterskapet.

Med Amalie Iuel sin sterke 400 meter hekk i går ettermiddag blir det nå vanskelig.

– Jeg er egentlig i god form. Jeg er i en fin flytsone, men det ville seg bare ikke her i dag, beklager Lene.

Dette var Lenes åttende NM-gull på de ni siste årene. Seiersrekken ble bare brutt i 2018 da det ble sølv. Få utøvere har de siste årene til de grader dominert en øvelse som Lene.

Nå er hun også på veg til å etablere seg i verdenstoppen. I forkant er Lene nevnt som en av tre fire jenter som kunne ha en mulighet til å ta kongepokalen.

– Lene bør nok være opp imot sin norske rekord. Klarer hun et slikt resultat, vil hun klart være blant kandidatene til mesterskapets gjeveste trofé, mente Moelven ildsjel og trener Dag Kåshagen i forkant.

Da Lene satte sin siste norske rekord denne våren for noen uker tilbake med 4,70, var hun nummer en i Europa, og tre i verden. Den tidligere Moelven-jenta som nå konkurrerer for BUL har likevel valgt å droppe VM.

Fristen går ut i helgen.

– Komplikasjoner etter min første koronavaksine gjør at jeg ikke vil ta den andre dosen, sier Lene som dermed ikke får innreise til USA. Mesterskapet starter andre helgen i juli.