– Denne kontoen er det mange som har ventet på, sier Ine Monsbakken Berge, i en pressemelding.

Hun er prosjektleder i et nytt folkehelsetiltak rettet mot ungdom i Ringsaker. «Ungdomsprosjektet i Ringsaker» skal gå over fem år og munne ut i ulike tiltak initiert av ungdommen selv. Ett av de første tiltakene er en kommunikasjonsplattform for ungdom og for ulike tjenester og foreninger som jobber med ungdom.

Ønsker bredt engasjement

– Det var Ungdomsrådet i Ringsaker som etterspurte en slik plattform, forteller Monsbakken Berge.

Både ungdommen selv og instanser og foreninger som jobber mot ungdom har i lengre tid savnet en kanal for å nå ut til alle ungdommer i Ringsaker, uavhengig av interesser, bosted og alder. På @ringsaker_ung er alle som har tjenester, aktiviteter og arrangementer de ønsker å formidle til unge i Ringsaker velkommen til å ta kontakt, det være seg Ungdomskontakten, BUA, fritidsklubber, kulturskolen, idrettslag, kor og korps.

– Også ønsker vi selvfølgelig at ungdommen selv skal være med å styre innholdet på kontoen. Her er det bare å komme med ideer og innspill, sier Monsbakken Berge.

Ung på 1990-tallet og 2020-tallet

En av de første som har bidratt på kontoen, er artisten Gaute Ormåsen. Han forteller om hvordan det var å være ungdom i Ringsaker på 90-tallet. I tillegg deler han ungdomsbilder av seg selv.

«Det beste med å vokse opp i Brumunddal når jeg tenker tilbake, var at det er akkurat passe stort, nok til at folk får en egen personlighet og ikke bare forsvinner i mengden. Det var mange aktiviteter å utfordre seg på, og jeg var innom alt fra judo til teater, speider og fotball. Jeg likte å sykle rundt i Brumunddal, gjerne til andre skolekretser syntes jeg var spennende», skriver Ormåsen i Instagram-posten.

Prosjektlederen ønsker nå å høre fra dagens Ringsaker-ungdom.

– Gaute likte å sykler rundt og treffe andre. Hva er det ungdom på 2020-tallet aller helst liker å gjøre?

På kontoens story er det mulig å svare anonymt på dette spørsmålet.

Monsbakken Berge oppfordrer flest mulig til å følge kontoen.

– Jo flere følgere, jo flere når den. Da vil en slik konto kunne få stor betydning, avslutter Monsbakken Berge.