Gå til sidens hovedinnhold

Seks smittetilfeller i Storhamar Hockey

Smitten har rammet spillere og støtteapparat i hockeyklubben på Hamar vest.

Det var etter kampen mellom Storhamar og Sparta i CC Amfi 2. januar det ble påvist smitte hos Sparta-spillere.

Totalt 19 personer tilknyttet Sarpsborg-laget er den siste tiden bekreftet smittet, skriver Sarpsborg Arbeiderblad torsdag.

Fredag opplyser Storhamar Hockey i en pressemelding at det er påvist smitte også hos dem. Det skal totalt være bekreftet seks smittetilfeller blant spillerne og støtteapparatet.

– Alle spillere blir fulgt opp av det medisinske apparatet og klubben jobber tett med smittesporingsenheten og kommuneoverlege. Alle som var i hallen under kampen mot Sparta, skal ha fått en henvendelse fra smittesporingsenheten i Hamar. Vi vil komme med oppdateringer så snart det foreligger nye opplysninger, skriver klubben i pressemeldingen.

Les også

Åtte nye smittetilfeller på Hedmarken

– Det gjelder spillere og støtteapparat. Jeg vil ikke kommentere hvor mange spillere og hvor mange i støtteapparatet det gjelder, sier daglig leder Per Christian Balke til Hamar Arbeiderblad fredag.

I tillegg til spillere og støtteapparat, ble også alle andre som var i hallen i forbindelse med kampen koronatestet. På grunn av smittesituasjonen valgte Storhamar ikke å slippe inn 200 tilskuere, slik de har mulighet til etter gjeldende smittevernregler. Det skal så langt ikke være påvist smitte hos funksjonærer, presse, dommere eller andre som var i hallen.

– Per nå er det ingenting som tyder på at det er smitte utover spillere og støtteapparat. Alle som var i hallen lørdag ble jo testet, sier Balke til HA.

Også andre klubber i den øverste hockeydivisjonen for herrer er rammet av smitte. Også i Manglerud Star, Stjernen og Frisk Asker er det for tiden smittetilfeller.

Smitteutbruddet har allerede ført til at en rekke kamper er utsatt.