Sigrid Bilstad Neraasen (24) fra Åsmarka har ofte gruet seg for å skyte på hjemmebane i Natrudstilen, men denne gangen hadde hun bestemt seg for å kaste alle negative tanker i søpla og skyte offensivt.

Kort sagt bare gønne på. Med full klaff i dag hadde hun et lite håp om å kvalifisert for IBU-cup i Sverige neste helg. IBU er nivået under verdenscup.

Neppe sverigetur

Den offensive innstillingen resulterte i feilfri skyting på både første og andre liggende på søndagens fellesstart. På stående ble det to strafferunder, men det er «innafor» hvis det bare går fort nok i sporet. Men der går det fremdeles tungt.

Så tungt at sliteren fra Åsmarka må regne med traust norgescup på Geilo i stedet for en oppmuntrende sverigetur.

Håper

Neraasen bekreftet bra skyting på fellesstarten etter ennet, men kjente seg like tung og treg i kropp i dag som på sprinten i går. Hun har ikke helt gitt opp håpet om IBU-cup kommende helt.

- Akkurat nå er jeg på leting etter treneren min. Jeg må vite hvor jeg skal sende skiene mine, sa hun.Det vil si enten til Idre i Sverige på IBU-cup eller til Norgescup på Geilo. Rennet i dag var helt på vippen. Jeg tror egentlig ikke jeg får gå IBU nå, men det er en liten mulighet.

Tross straff

Tiril Kampenhaug Eckhoff som vant fellesstarten på Natrudstilen takket være voldsom styrke i sporet. Eckhoff pådro seg hele fire bom og like mange strafferunder. Denise Herrmann fra Tyskland måtte ut på tre strafferunder, men gikk fort nok til å berge andreplassen foran Ingrid Landmark Tandrevold som måtte tåle hele fire strafferunder. 52 kvinner fullførte fellesstarten.