Sveen klar for verdenscupen

Simen Sveen skal gå verdenscuprenn kommende helg.

Simen Sveen skal gå verdenscuprenn kommende helg. Foto:

Simen Sveen fra Ring er tatt ut til å gå tremil fristil i kommende helgs verdenscuprenn.

DEL

Sveen pådro seg hjernerystelse i sesongåpningen på Beitostølen. En antatt plass blant de ti beste sendte han ned på 18. plass etter uhellet. Etter rennet måtte han holde seg i ro i en uke før han kunne begynne å trene igjen.

Dermed gikk han glipp av en eventuell start under helgas verdenscuprenn på Lillehammer, men han er altså klar for favorittøvelsen 30 kilometer fristil lørdag. Han var da også optimist på å få plass etter det han viste før fallet på Beitostølen. Rennet er viktig for videre muligheter til å gå verdenscup og for en eventuell plass på det norske laget som skal gå femmil i VM i Seefeld seinere i vinter. Det er Sveens store mål.

For han er en av 17 norske mannlige utøvere som er tatt ut der Norge stiller med nasjonal kvote.

– Etter stor suksess på Lillehammer drar vi nå videre til verdenscup på Beitostølen. Fortsatt har vi nasjonale kvoter. Det betyr at mange flere utøvere som ikke har gått verdenscup denne sesongen får sjansen. Helga blir et viktig renn med tanke på de lange distansene i VM og ikke minst får vi testet utøvere til ulike etapper på stafett, forteller landslagssjef Vidar Løfshus.

Etter skaden og dagene i ro, har Sveen meldt at han føler seg i god form. Dermed blir det spennende å følge med ringingen i kommende helgs renn i konkurranse med verdenseliten.

Artikkeltags