Tiller er klar for verdenscuphelga på Lillehammer. Som én av 11 norske utøvere skal han kjempe om verdenscuppoeng i hard konkurranse mot blant annet Jarl Magnus Riiber, og de andre kombinertessene fra Europa.

– Jeg ser fram til det. Jeg har nærmest vært fri for skalder og sjukdom, og har hatt en veldig god oppkjøring til sesongen. Det er bra, slår Tiller fast overfor Ringsaker Blad.

Har skiftet treningsbeite

Modølen har vært Ringsakers beste vintersportsutøver de siste årene. Solid hopping har vært en viktig årsak til at han har tatt et jafs mot verdenstoppen de to siste sesongene. Samtidig har det vært åpenbart hvor Tiller må bli bedre for å nærme seg ytterligere.

– Jeg har trent mye langrenn. I to sesonger har jeg hatt ekstra fokus på gode langrennsøkter. Jeg føler jeg har blitt mye bedre. Dermed er jeg også spent på det, når sesongen nå starter. Jeg gikk noen langrenn i fjor som var bra, men det ble for ustabilt. Så håper jeg at jeg har klart å ta med meg det som har vært bra de siste sesongene, sier han.

Han har nå skiftet til Team Lillehammer.

– Der er det både kombinertløpere og hoppere. Jeg synes det fungerer bra, og vi trener i omgivelser jeg kjenner godt fra før, fra den tiden jeg gikk på NTG på Lillehammer. Det er kort veg også, forteller Simen, som har etablert seg og flyttet inn i nytt hus i Moelv.

Vil topp ti

Det norske kombinertlaget har vært det beste i verden de siste sesongene, med Jarl Magnus Riiber som den suverene eneren. Konkurransen om å komme med i verdenscupen er hard. Det kommer også et VM i vinter, der mange ønsker å være med. I fjor ble Tiller hentet som reserve til OL, men fikk ikke startet i noen konkurranser i Kina.

– Jeg er optimist på at jeg skal klare å kapre plass innenfor den kvoten Norge har i verdenscuprenn. Jeg ønsker å være blant de fem beste i Norge. Målet er flere plasseringer topp 20, og så har jeg naturligvis mål om å være topp ti i enkelte renn, sier Tiller.

Modølen har 11. plass som sitt beste resultat i verdenscupen. Han har en rekke førsteplasser i Interkontinentalcupen, som er nivået under verdenscup.

Lørdag er det konkurranse med hopp i liten bakke på Lillehammer. Søndag er det stor bakke som gjelder. Begge dager med langrenn senere på dagen.

– Jeg gleder meg og håper å gå på meg litt sjøltillit tidlig i sesongen, avslutter Simen Tiller.