Gå til sidens hovedinnhold

Sju forsøk uten å ta merket:- Jeg gir ikke opp

Artikkelen er over 2 år gammel

Trond Opsal fra Brumunddal sykkelklubb har stilt til start i Birkebeinerrittet sju ganger, men har aldri klart å ta merket. Likevel gir han ikke opp. - Jeg skal klare å ta merket, sier han.

Etter å ha avlagt 86 kilometer på sykkelsetet, passerte Trond Opsal mållinja med tida 3:44:02. Det var ti minutter for seint til å klare merket.

– Det er veldig surt at jeg ikke klarte det i år heller. Jeg har nok rett og slett trent for dårlig, mener han.

- Stor nedtur

Opsal var tydelig skuffet når han kom i mål.

– Jeg er ikke fornøyd i det hele tatt, for målet mitt var at jeg skulle klare å ta merket i år. Når jeg ikke når målet mitt er jo det selvfølgelig en stor nedtur, sier han. Han forteller at det var en tøff tur over fjellet.

– Det gikk rett og slett veldig tungt. Løypa var bløt etter regnet og vi fikk motvind på deler av turen. Det hjalp heller ikke at beina mine var veldig tunge, forteller brumunddølen, som tilføyer:

– I hele sommer har jeg sett fram til å sykle Birkebeinerrittet, så det er utrolig kjedelig å passere mållinja og vite at jeg ikke klarer merke, sier brumunddølen som stilte i klasse Menn 45–49 år.

Gir ikke opp

Flere ganger har Opsal vært nære å klare merket.

– I fjor var jeg bare to minutter unna å klare det, men da punkterte jeg. Hvis det ikke hadde skjedd hadde jeg klart det. Da jeg passerte Sjusjøen var jeg fem minutter foran tida til å klare merket, men så skjedde punkteringa og jeg tapte forspranget jeg hadde, forteller han.

Neste år fyller Opsal 50 år, og planen var egentlig at han skulle klare å ta alle tre Birkebeiner-merkene i sykkel, langrenn og løping før det. Han innser at det ble litt for tøft. Likevel gir Opsal ikke opp målet om å klare sykkel-merket.

-Det går jo ikke an å gi opp. Jeg skal klare merket på sykkel, avslutter han.