«Flyg og Svett» bidro til suksess for Romjulsrennet

Av

Romjulsrennet på Sjusjøen ble arrangert for åttende gang i år, og det var godt oppmøte med hele 502 deltakere til start. Team «Flyg og Svett» bestående av Nora Friis-Vollan, Marius Ekeberg, Dorthe Hemma og Andre Bjugstad gjorde seg bemerket med et noe spesielt lagnavn.

DEL

De fire ungdommene studerer lektor i Trondheim, og ønsket å opprette et lag for å holde formen ved like. De ble til slutt enige om å hete «Flyg og Svett».

– Vi opprettet laget fordi det var stor interesse for et felles lag. Det er mye morsommere å trene sammen med andre, forteller brøtningene Bjugstad og Hemma.

Langveisfarende

Friis-Vollan og Ekeberg tok turen helt fra Mosjøen og Kristiansand for å delta på det populære turrennet, og kunne melde om gode forhold i sporet.

– Det var veldig artig å gå i dag, sjøl om det var litt slitsomt, sier de lattermildt.

Laget trener 1–2 dager i uka, men opplyser til RB at det har blitt minimalt med langrenn. Dermed var dette en av de første skiturene denne sesongen.

– Det ble et brutalt møte med virkeligheten, sier Ekeberg med et glimt i øyet.

– Det er et ganske stort sprik ferdighetsmessig i gruppa, så vi har funnet ut at det er bedre med felles intervalltreninger, fortsetter Dorthe Hemma.

-Alle kan delta

Andre Bjugstad kom i mål litt før de andre på tiden 1:14:08, noe som tilsvarer en 53. plass i menn 21–25 år. Han syntes det var en fin runde på 23 kilometer, men skulle gjerne ønske at det var en lengre løype.

– Dette er andre gang jeg går Romjulsrennet. Det er et lett og variert terreng i gode spor, men jeg er bedre på litt lengre distanser, opplyser Bjugstad. Han har tidligere gjort seg bemerket med flere pallplasser i diverse maraton i Trondheim.

Arrangør Dorthe Finstad synes det er bra at lag som Flyg og Svett deltar på Romjulsrennet.

– Det er et turrenn, så her kan alle være med. Enten man er veldig seriøs, eller om man ønsker seg en treningstur, konstaterer hun.


God oppladning

Brøtningen Even Hemma (17) imponerte med klasseseier i menn 17–18 år på tiden 1:05:17, noe som holdt til en 53. plass totalt. Etter et spurtoppgjør på tampen av rennet, var det Hemma som trakk det lengste strået og slo konkurrent Birk Gundersen fra Lyn med en tiendedel. Det var Hemma godt fornøyd med.

– Det er tredje gangen jeg deltar på Romjulsrennet, men jeg har aldri gjort det så bra, konstaterer 17-åringen som til daglig går på NTG i Lillehammer.

Det er dermed en god oppladning til sesongens høydepunkt; nemlig Junior NM.

– Det blir veldig spennende, avslutter Hemma.

Vetle Thyli fra Raufoss IL ble rennets vinner i herreklassen på tiden 57:06, mens Margrete Røssum Dyrhovd fra Krødsherad IL vant i dameklassen på tiden 1:08:59.


Artikkeltags