Hytteeiere saksøker Pihl

Talsmann for Øyngen vel Vegard Strøm forteller at velforeningene har gått sammen for å saksøke Pihl.

Talsmann for Øyngen vel Vegard Strøm forteller at velforeningene har gått sammen for å saksøke Pihl. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Velforeninger som representerer 4.000 hytteeiere i Ringsakfjellet saksøker nå Pihl for den omstridte serviceavgiften.

DEL

Det forteller talsmann for Øyungen vel Vegard Strøm til Ringsaker Blad onsdag morgen.

- Vi ønsket å ha med grunneierne på å få en juridisk avklaring på dette i sommer, men det ble blankt avslått. Det synes vi er smålig, og vi har ikke noe annet valg enn å gjøre dette, sier Strøm.

Serviceavgiften er sendt ut i to år, og har vært svært omstridt. Øyungen vel har tidligere anbefalt sine medlemmer om ikke å betale serviceavgiften. Øyungen vel har nå fått støtte fra de andre velforeningene og går nå sammen for å saksøke grunneierne. Det vil trolig skje på vårparten neste år.

- Et forsiktig anslag er at grunneierne drar inn åtte millioner på avgiften i året, og det virker som de er lykkelig med å ta inn de pengene, uten at lovligheten av dette er avklart. De aller fleste har jo også betalt, sier Strøm.

Han forteller at de ikke er ute etter å ta noen selv om de nå saksøker grunneierne.

- Vi vil ha en rettslig avgjørelse på lovligheten rundt avgiften. Vi vil rette oss etter det retten da kommer fram til, sier Strøm.

- Mener vi står på trygg grunn

Bestyrer i Pihl, Per Fineid, forteller at han ble gjort oppmerksom om det varslede søksmålet onsdag morgen. At avklaringen om lovligheten av serviceavgiften nå kan komme opp til retten, er ikke noe han frykter.

- Vi mener vi står på trygg grunn. De vil nå prøve det rettslig, og det er det samme vi har sagt også, sier Fineid.

- Så denne saken kunne kommet opp for retten fra deres side uansett?

- Det er slik vi har sagt det, ja, sier han.

- Hva er grunnen til at dere ikke ville være med på en juridisk avklaring på dette da velforeningen forespurte det tidligere?

- Det ble skissert flere alternativer til en juridisk avklaring uten en rettslig prøving. Vi ville at det skulle prøves for retten, sier han.

Fineid sier serviceavgiften dekker kostnader til blant annet veg og vannanlegg, og at de ikke tjener noe på avgiften. Han forteller at det er rundt 200 som nå ikke har betalt serviceavgiften.

- Hva vil dere gjøre med det fram til saken eventuelt kommer opp for retten?

- Det er for tidlig å si noe om, sier han.


Artikkeltags