Forbedret seg med 54 plasser

Fornøyd: Tuva Sveadalen var blant de lokale som gikk best under søndagens Ungdomsbirken. Hun forbedret seg med 54 plasser fra i fjor, og var dermed godt fornøyd.

Fornøyd: Tuva Sveadalen var blant de lokale som gikk best under søndagens Ungdomsbirken. Hun forbedret seg med 54 plasser fra i fjor, og var dermed godt fornøyd. Foto:

Tuva Sveadalen fra Åsmarka IL/Team Sjusjøen ble nummer 112 i fjorårets Ungdomsbirken. I år forbedret hun seg med 54 plasser og ble nummer 58. - Jeg er godt fornøyd, sier hun.

DEL

Dersom man sammenligner 15-åringens plassering i Ungdomsbirken 2017 med søndagens renn forstår man hvor mye bedre Sveadalen har blitt på ski i løpet av et år. I fjor ble hun nummer 112 i J14.

Siden den gang har ungjenta lagt ned mange treningstimer som har gitt utslag. Søndag ble altså Sveadalen nummer 58  av totalt 156 startende. Hun gikk på tiden 48:11, og var i overkant av 4 minutter bak vinner Frida Fodstad fra Eidsvold Værks Skiklub.

- Lett i kroppen

Dette var Sveadalen godt fornøyd med, og synes kroppen fungerte veldig bra.

- Det var morsomt å gå i dag, og jeg gikk lett på ski, opplyser Åsmarkingen til RB.

I år deltok hun for tredje gang, og perset både resultat- og tidmessig.

Lagvenninne Julie Jeistad kom i mål like bak Sveadalen, men var ikke fornøyd med egen prestasjon.

- Jeg falt i starten av rennet, noe som gjorde det tøft å gå. I tillegg hadde jeg dårlig gli. Det var hardt å gå i dag, konstaterer Jeistad.

Hun ble nummer 43 i fjor, og måtte ta til takke med en 60. plass i årets Ungdomsbirken.

Skuffende resultater

Ringssokningene hevdet seg ikke i toppen i årets Ungdomsbirken, og var et godt stykke unna pallen.

Even Hemma fra Brøttum IL presterte best av de lokale med en 31. plass i G16. I 2016 gikk han imidlertid i mål på en sterk 10. plass i G14.

I G14 ble Kristian Kongssund fra Næroset nummer 38. Sistnevnte har også forbedret seg fra i fjor med 15. plasser.

Lagkameraet Marius Gaden kom på 66. plass i G15 3:13 minutter bak vinner Fredrik Hoksrud Myhre fra Gulset Ski. I fjor ble han nummer 94.

Anette Berg Kløvstad fra Brøttum IL hadde en tung dag i J16, og kom i mål på 79. plass 20 minutter bak vinner Anette Nilsen.

Artikkeltags