Skibladner seiler på Mjøsa fra 23. juni

Flott syn: Skibladner starter rutesesongen tirsdag 23. juni.

Flott syn: Skibladner starter rutesesongen tirsdag 23. juni. Foto:

Tirsdag 23. juni smeller startskuddet for årets rutesesong for Skibladner. Da seiler Mjøsas hvite svane fra Gjøvik om Hamar og til Lillehammer. Det flotte skipet skal også innom Moelv, Brumunddal og Nes.

DEL

Det opplyser AS Oplandske Dampskipsselskap i en pressemelding.

– Endelig er sommeren på veg og ingen sommer uten DS Skibladner i rute på Mjøsa. Skipet ble forhalt ut av huset sitt etter en lang vinterdvale tirsdag 2 juni, og med god hjelp fra RS148 Mjøsvekteren & RS15 ble hun lagt til kai ved Gjøvik brygge, forteller markedssjef Eva Stø.

Mannskapet er nå godt i gang med vårklargjøring før sesongstart.

– Selv om vi har måttet avlyse første chartersesong grunnet Covid-19, er det gledelig å se at bestillingene igjen er på veg inn, forteller markedssjefen.

Hun forteller videre at det i sommer kun seiles med halvparten så mange passasjerer som normalt.

– Passasjerertryggheten er viktig, sier Stø.

Det gjøres også en rekke smitteverntiltak om bord, og alle billetter må kjøpes i forkant av turen for å unngå kødannelse på brygger og anløp.

Tirsdag 23. juni settes altså kursen nordover mot Lillehammer på sesongens første rutetur. Flere har bestilt plass allerede.

– Vi følger den faste ruta fram til søndag 16. august. Om bord på Skibladner ligger en av Norges mest eksklusive og lengstlevende restauranter. Her har vi servert reisende velsmakende mat i over 160 år, forteller markedssjefen.

Skibladner seiler alle dager utenom mandag. Moelv får besøk tirsdag, onsdag, torsdag og lørdag. Brumunddal får besøk på fredager, mens Nes er inne på rutetabellen hver søndag.

For komplett rutetabell se skibladner.no

Artikkeltags