Markerer historisk begivenhet når Skibladner kommer til Brumunddal

HISTORISK: For første gang kommer Skibladner til kai i Brumunddal lørdag. Her kultursjef Asle Berteig og byutvikler Monica Østenheden.

HISTORISK: For første gang kommer Skibladner til kai i Brumunddal lørdag. Her kultursjef Asle Berteig og byutvikler Monica Østenheden. Foto:

For første gang skal Skibladner legge til kai i Brumunddal lørdag. Det vil Ringsaker kommune markere.

DEL

– Det er et historisk øyeblikk når Skibladner legger til kai på sin nye Skibladnerbrygge for aller første gang – i Mjøsparken, ved Mjøstårnet i Brumunddal. I den anledning inviterer Ringsaker kommune til folkefest, sier kommunens kultursjef, Asle Berteig i en pressemelding.

Gjennom dagen har Ringsaker kommune lagt opp til flere arrangementer for å markere at Skibladner kommer til byen.

Blant annet skal det på dagtid være en minikonsert på torget for å hylle Skibladner. Det er Geirr Lystrup som skal spille.

På kvelden blir det parade fra torget i Brumunddal og ned til den nye Skibladnerbrygga.

– Vi oppfordrer folk til å bli med i paraden. Det er begrenset med parkeringsplasser i Mjøsparken, og vi ber de som har mulighet til det om å parkere i Brumunddal sentrum. Å gå i tog til Skibladnerbrygga med hornmusikk i spissen, blir i tillegg en flott oppvarming til programmet ved brygga, sier byutvikler i Ringsaker kommune, Monica Østenheden.

Fra kl. 18.30 vil småbåter i regi av Brumunddal Båtforening møte Skibladner i Furnesfjorden og følge Skibladner i en kortesje inn til Brumunddal havn, opplyser kommunen.

– Kultursjefen med flere ønsker velkommen og starter showet ved Skibladnerbrygga fra kl. 18.30. Ringsaker janitsjar skal spille, rådmann Jørn Strand vil si noen velvalgte ord og ordfører Anita Ihle Steen vil offisielt åpne Skibladnerbrygga, sier Østenheden.

Styreleder i D/S Skibladner, Bjørn Blichfeldt, Ringsaker operakor, Geirr Lystrup med band, Tanja Irene Leine, Eldar Vågan og Hogne Moe vil medvirke på arrangementet.

– Vi håper så mange som mulig vil ta turen til Mjøsparken når Skibladner legger til kai på sin nye Skibladnerbrygge for aller første gang. Dette vil bli en fantastisk dag – Mjøsas hvite svane kler både sol og regn, avslutter kultursjefen.

Artikkeltags