For med seg som tidsholder i feltet, hadde han nemlig ikke ukjente Henrik Ingebrigtsen. Det ga resultater, og Skjalg passerte målstreken til det som er hans nest beste tid på distansen noensinne.

– Jeg har løpt meg godt ned siden starten av fjorårssesongen og ligger normalt stabilt på slike tider, som for øvrig er nesten 12 sekunder under kravet til Para-VM i friidrett, sier Kongssund til Ringsaker Blad.

Under 4,30 søndag var en kraftig forbedring av det han presterte i Italia i forrige uke.

– Da startet jeg for hardt og gikk på en skikkelig smell. I dag var det bedre disponert og jeg fikk det ikke før det var igjen 200 meter, sier Moelven-løperen.

Skrøt av arenaen

Velkjente Henrik Ingebrigtsen var altså med som hare for Skjalg i søndagens løp. Han var fornøyd med at det hele hadde gått etter planen de hadde før løpet.

– Vi gjennomførte opplegget vi hadde planlagt til punkt og prikke, og jeg vil gratulere Skjalg med et flott løp, på det som er en flott arena for friidrett, sier en fornøyd friidrettsstjerne.

I tillegg til å hjelpe Kongssund på 1500 meter, løp også Ingebrigtsen selv 3000 meter. Han vant der på tiden 7,51. Det er kanskje første gang 3000 meter løpes på under 8 minutter i Ringsaker?

Det er i hvert fall første gang Ingebrigtsen løper i Moelv. Han har i mange år vært og er en stor kapasitet i norsk friidrett.

– Jeg er veldig fornøyd og takknemlig for at Henrik stiller opp som hare i dag, sier Skjalg.

– Det er ofte jeg tar på meg slike oppdrag som hare. Så det var moro at dagens opplegg fungerte knirkefritt, sier Ingebrigtsen med et smil.

Store mål i sikte

Skjalg har klart definerte mål for sesongen.

– Det er et VM i Paris i juli, med norgesmesterskap uken før. Så jeg satser på å være i min beste form til første halvdel av juli og gjøre det så godt jeg kan i de to mesterskapene, sier han.

Kongssund vet at det i VM vil være muligheter for å gjøre et godt løp.

– Der er det flere utøvere som løper stabilt fort, og der er det muligheter til å løpe seg ned ytterligere, samtidig som jeg får en god plassering, avslutter han.