Gå til sidens hovedinnhold

Med Langtjernbua er hyttejobben gjort

Den fjerde tømmerkoia til Moelvmarkas venner, Langtjernbua ble tirsdag høytidelig åpnet. Og dermed er sti og koie prosjektet til Kjell Sandbekk og hans medhjelpere fullført.

Artikkelen er over 4 år gammel

Den fjerde tømmerkoia til Moelvmarkas venner, Langtjernbua ble tirsdag høytidelig åpnet. Og dermed er sti og koie prosjektet til Kjell Sandbekk og hans medhjelpere fullført.

15 personer fra dugnadsgjengen og styret i Moelvmarkas venner var på plass da Langtjernsbua ble høytidelig åpnet tirsdag.

Glad og stolt

Denne bua eller koia ligger mellom Langtjernet og Rudstadtjernet og er den av de fire koiene som ligger lengst fra bilveg. Men den ligger helt inntil stinettet til Veldre og er tilgjengelig til fots fra flere plasser.

– Jeg er veldig glad og stolt over det vi i fellesskap har fått til, det er en enorm dugnadsinnsats som er lagt ned for å få til det vi i dag har fullført, sa Kjell Sandbekk.

Han sa at nå var det langsiktig prosjektet fullført og det vil si.

Fire tømmerkoier, Kolosvea (2013), Dambua (2014), Vardåsbua (2015) og Langtjernsbua (2016)

Lekeplass ved Kolosvea, badeplass og båt ved Dambua, badeplass og båt ved Rudstadtjernet. Det er ryddet og merket 280 kilometer stier, derav 11 kilometer tilrettelagt for rullestol brukere. Og merket sti mellom Moelv og Brumunddal (By-i-mellom stien) Skogsgullåra går mellom Moelv og Sjusjøen.

 

Møteplasser

Det er satt opp 15 store info-tavler. Det er satt ut krakker og bord rundt om i området med til sammen 160 sitteplasser. Videre er det er satt opp vel 500 plakater med informasjon om geologi, flora, fauna og lokal historie, slik at du lærer litt mens du går.

Det har vært et kontantutlegg på rundt 2 millioner kroner, penger som vesentlig har kommet fra Sparebanken Hedmark og Gjensidige stiftelsen, men også en del fra det private næringslivet og privatpersoner.

Og kanskje det mest imponerende, det er utført rundt 30 000 dugnadstimer.

Sandbekk understreker at dette er et samarbeidsprosjekt mellom Moelvmarkas venner og idrettslagene i Moelven, Næroset, Ring og Veldre.

 

Arbeidet fortsetter

Arbeidet framover nå vil bestå av vedlikehold av stier og buer.

– Det vil bli laget et revidert kart, for det har kommet til noen nye stier siden det siste kartet kom ut. Og det er nok også noen stier som vil bli nedlagt av forskjellige årsaker, sa Sandbekk.

Som var veldig flink til å rose dugnadsgjengen og samarbeidspartnere, men uten ildsjelen og pådriveren Sandbekk hadde dette ikke vært mulig å få til.