Frykter at stabburet på Mo gård vil falle om det ikke pusses opp

OPPUSSING: Odd-Amund Lundberg (Sp) etterspør hvilke planer kommunen har for stabburet på Mo gård.

OPPUSSING: Odd-Amund Lundberg (Sp) etterspør hvilke planer kommunen har for stabburet på Mo gård. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Odd-Amund Lundberg (Sp) er bekymret for tilstanden på stabburet på Mo gård. Nå spør han ordfører Anita Ihle Steen (Ap) om hvilke planer kommunen har for stabburet.

DEL

I brevet til ordføreren skrivet Lundberg at kommunen har vært flinke til å sy sammen Mo gård med den nye Moelv skole. Blant annet ved å ta i bruk fjøslåven som administrasjonsbygg for skolen.

Derimot er han bekymret for stabburet som står ved inngangsporten til skolen.

- Dette er beklageligvis i meget dårlig forfatning og det er en overhengende fare for at det faller ned om det ikke gjøres noe meget snart, skriver Lundberg.

Han trekker fram at han mener Venner av Mo gjør en god jobb med å holde Mo gård presentabel, men at de i lengre tid har etterspurt midler til oppussing av stabburet.

- Hva tenker kommunen om å ha et falleferdig stabbur stående i inngangsporten til en flott ny skole? Har kommunen en plan om å restaurere stabburet og i så fall når? spør Lundberg, og fortsetter:

- Hvilke krav har kommunen som eier til å sørge for at bygninger ikke blir til fare for de som ferdes på området? l senere tid har Mo gård blitt utsatt for en del hærverk. Hvilke tiltak kan kommunen gjøre for å sørge for at dette ikke fortsetter?


Artikkeltags