Albertine (15) fra Helgøya: – Det er litt slitsomt, men opplevelsen er verdt det

Arbeidsuke på Stortinget: Albertine Holberg Hoel sammen med senterpartileder Trygve Magnus Slagsvold Vedum og arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre.

Arbeidsuke på Stortinget: Albertine Holberg Hoel sammen med senterpartileder Trygve Magnus Slagsvold Vedum og arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Denne uka har mange av kommunens 9. klasse-elever hatt jobbuke. Elevene prøver ut jobber de kan tenke seg i framtiden. De fleste jobber på butikker eller i frisørsalonger, men det er også noen som får teste yrker utenom det vanlige, og Albertine Holberg Hoel fra Helgøya er en av dem.

DEL

Siden Holberg Hoel kjenner Trygve Slagsvold Vedum fra før, fikk hun muligheten til å være med den kjente senterpartilederen.

– Jeg er overrasket over hvor mye de faktisk gjør på en dag, sier hun.

Innholdsrike dager

Dagene går for det meste ut på ut på å observere Slagsvold Vedum, men hun har også fått bidra selv. Hoel har blant annet skrevet spørsmål til spørretimen og møtt senterungdommen.

– Jeg fikk også være med på en radiosending som Slagsvold Vedum hadde med Solveig Kloppen. I tillegg har jeg vært med på møter, både med Slagsvold Vedum og Sandra Borch, forteller hun.

Høydepunktet har likevel vært å besøke politihøgskolen i Kongsvinger.

– Det var veldig spennende å få omvisning på en slik skole, forteller hun.

– Opplevelsen er verdt det

Hoel har også fått en smakebit på pendlerlivet. Hun har pendlet til og fra Oslo, som tilsvarer fire timer med bil og tog hver eneste dag.

– Det er litt slitsomt, men opplevelsen er verdt det, sier hun.

Hoel innrømmer også at hun var forberedt på å ikke gjøre så mye under arbeidsuken selv.

– Man får kanskje gjort mer hvis man har jobbuke i et «vanlig» yrke, men jeg tror at det er en mye større opplevelse når man er på en plass som Stortinget.

Mange erfaringer rikere

Denne uken har vært veldig lærerik for Albertine Holberg Hoel, hun har fått et større innblikk i hva politikerne gjør, og etter å ha vært der i en uke har hun fått inntrykket at politikerne har veldig travle dager. Likevel hadde hun tenkt seg å bli en politiker i framtiden, og gjerne jobbe på Stortinget. Hun mener at politikere er viktige for samfunnet, og at det er spennende å kunne forandre noe til det bedre.

Nå har den unge nesningen lært mye som hun ikke hadde lært ellers.

– Jeg har fått mange nye erfaringer, både innen politikk og pendlerlivet, avslutter hun.

Artikkeltags