Får hjelp til å velge riktig skole

Vilde Braaten, Sina Andreassen og Henrik Arnkværn Dolven testet ut Service og Samferdsel ved Ringsaker videregående skole idag. De er glad at skolene tilbyr slike dager.

Vilde Braaten, Sina Andreassen og Henrik Arnkværn Dolven testet ut Service og Samferdsel ved Ringsaker videregående skole idag. De er glad at skolene tilbyr slike dager. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Skolevalg til videregående er ikke helt enkelt for 10. klassinger. Denne uka prøver de ut fag på Ringsaker videregående skole.

DEL

Mange har allerede bestemt seg, mens andre fortsatt er i tenkeboksen om hva de skal velge av skoletilbud fra neste høst.

- Det er fint å besøke de videregående skolene. Det gir oss noen svar og bekreftelser på aktuelle valg, mener Vilde Bråten fra Brumunddal ungdomsskole. Hun har selv bestemt seg for å gå studiespesialisering på Ringsaker videregående skole. Det samme har venninnen Sina Andreassen.

Selger inn skolen

Henrik Arnkværn Dolven er mer usikker.

- Jeg vurderer service og samferdsel her på skolen, men media eller drama er også aktuelt. Da må jeg gå på andre skoler, sier Dolven.

Lærere og elever på Ringsaker Videregående selger inn de ulike utdanningsprogram som finnes på skolen. På Service og Samferdsel hadde de forberedt en praktisk dag for dem som ønsket å få vite mer om faget.

- Det er viktig at 10.-klassingene får oppleve litt av hvordan dette faget fungerer. Så de får blant annet informasjon og prøving i det å starte egen bedrift og drive en bedrift,  sier Thomas Skyberg som er elev ved skolen.

Alle som besøkte dem fikk praktisk opplæring og oppgaver under utprøvingen.

- Det har vært en bra dag. Spennende, lærerikt og morsomt, mener Hedda Grøndahl fra Moelv som var på Ringsaker videregående tirsdag.

Skolen viser seg fram

Hedda, søsteren Emma og Sara Christiansen fra Furnes ungdomsskole har fått et godt inntrykk av Ringsaker videregående skole.

- Det er positivt at det er en helt ny skole. Vi er også blitt tatt godt imot og har hatt en bra dag her. Det er hvertfall ikke blitt mindre aktuelt å gå her, sier Christiansen.

Rektor Kjell Åge Bjørsrud forteller at det er viktig at skolen får vist seg skikkelig fram for 10.-klassinger i Ringsaker.

- Det er viktig at de som skal starte på videregående skole er så sikre som mulig i sine valg. Her har vi både praktisk utprøving av programfag, vi har VGO-dag som er informasjonsdag om utdanningsprogram, og vi har åpen skole. I sum håper vi at dette kan gi nye elever god informasjon til å vurdere ulike skoletilbud, sier rektoren.

Rundt 150 - 200 10. klassinger er innom Ringsaker videregående skole for utprøving av programfag denne uka.

Utdanningsprogram ved Ringsaker Vdg skole

Studiespesialisering

Teknologi og forskningslære

Studiespesialisering med formgivingsfag

Bygg- og anleggsteknikk

Elektrofag

Helse- og oppvekstfag

Service og samferdsel

Artikkeltags