Ringsaker får en halv million til programmering i skolen

Lars Freng (V) (f.v.), Kristian Tonning Riise (H) og Svetlana Johnsen (Frp) er glade for at det satses på teknologi i skolene i Ringsaker.

Lars Freng (V) (f.v.), Kristian Tonning Riise (H) og Svetlana Johnsen (Frp) er glade for at det satses på teknologi i skolene i Ringsaker. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ringsaker er blant kommunene i Norge som får mest midler til å lære barn om programmering i skolen. Kristian Tonning Riise (H), Lars Freng (V) og Svetlana Johnsen (Frp) mener det gir kommunen mulighet til å ligge i forkant av utviklingen.

DEL

Regjeringen gir nå 15 millioner i tilskudd til skoler for å kjøpe utstyr til å lære elevene om programmering.

Ringsaker kommune har søkt om midler, og har blitt tildelt 484.000 kroner til satsingen.

- Det er veldig gledelig at RIngsaker er "på" og satser på programmering, sier stortingspolitiker Kristian Tonning Riise (H), som nå er bosatt i Brumunddal.

Sammen med Svetlana Johnsen (Frp) og Lars Freng (V) bringer han nyheten om midlene til Ringsaker kommune.

Til sammen har 45 kommuner, fem fylkeskommuner og fire friskoler fått tilskudd for å kjøpe inn undervisningsutstyr. Ringsaker og Tynset er de eneste kommunene i Innlandet som har blitt tildelt midler.

- Gir nye muligheter

Fra 2020 trer nye læreplaner i kraft i skolen. Da skal programmering inn i fag som blant annet matematikk og naturfag.

- Ringsaker får nå en mulighet til å ligge i front på dette området, sier Tonning Riise.

Midlene er en del av den såkalte teknologiske skolesekken som skal gi elevene kunnskap og forståelse om teknologi og tilgang til gode digitale læremidler.

- Dette gir nye muligheter til hvordan man kan lære. Det er blant annet vist at gutter kan lære mer av det de får inn visuelt, sier Tonning Riise.

- Det åpner også nye muligheter for tilpasset undervisning, følger Freng opp.

Vil satse på barna

Johnsen forteller at det har vært tverrpolitisk enighet i Ringsaker kommune om å satse på å øke den digitale kompetansen. Både med å få på plass utstyr, og med å gjøre lærerne klare for å kunne undervise i temaene.

- Ringsaker er en utviklingskommune og vil satse på dette. Samtidig er det viktig at dette ikke blir en hvilepute, men at man henger på for å holde tritt med utviklingen, sier Johnsen.

Hun mener også at digitale hjelpemidler og programmering vil kunne gi elevene større lyst til å lære.

- Dette kan gi inspirasjon og motivasjon til elevene, sier hun.Artikkeltags