Slik har korona endret den populære trimkarusellen på Nes

Skurven på Helgøya

Skurven på Helgøya Foto:

Onsdag 22. april starter Nes Sportsklubb opp med årets Trimkarusell. Den første gangen starter trimløypa på Skurven på Helgøya.

DEL

Nes sportsklubb organiserer en trimkarusell hvert år med en ukentlige runde på forskjellige steder. I år var de nødt til å endre litt på opplegget med noen tiltak på grunn av korona. Leder i skigruppa i Nes Sportsklubb, Rogier van't Kruijs forteller at det i gjennomsnitt er 60 – 70 personer med hver gang, men i fjor var det også med over 100 deltakere en gang.

– Trimkarusellen har vært arrangert i omkring 40 år, men i starten var det private som var arrangører og inntektene ble da gitt i gave til idrettslaget. Etter hvert tok idrettslaget over som arrangør sjøl. Det arrangeres 10 runder før sommerferien og 10 runder etter sommerferien, sier van't Kruij's.

Det er 16–17 forskjellige runder som trimrunden gås i. Rundene er mellom 4,3 og 5 kilometer lange og går i terrenget og på veg.

Vanligvis er det på onsdager mellom klokka 17.30 og 18.30 de går, men nå i år er det spredd over hele onsdagen og litt mindre «organisert».

Løypene blir merket senest dagen før, slik at denne kan gås over en lengre periode. De løypene som brukes nå, har offentlig parkering.

Rogier van't Kruij's oppfordrer folk til å gå i små grupper og holde god avstand.

Du velger sjøl om du vil gå, løpe eller jogge. Betaling skjer via sms eller Vipps.

Her er oversikt over hvor løpene går før sommerferien:

22. april: Skurven

29. april: Helgøya skole

6. mai: Tingnes legesenter

13. mai: Kiseåsen, Tingvegen

20. mai: Neshallen

27. mai: Penningrud, Stavsjø kirke

3. juni: Klatreparken Helgøya

10. juni: Skurven

17. juni: Helgøya skole

24. juni: Neshallen

Artikkeltags