Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal de markere 1. mai i Innlandet

På grunn av pandemien vil det ikke være torgmøter, 1. mai-tog, folkemøter eller lignende i Innlandet i år.

Det som vil være av fysiske markeringer, er knyttet til bekransninger av gravplasser, minnesteiner, bautaer etc. der det er lokale tradisjoner på dette – og der kun få deltakere fra lokale arbeiderlag og fagforeninger deltar i tråd med smittevernreglene som gjelder, skriver Innlandet Arbeiderparti, i en pressemelding.

Et par steder vil det være bilbaserte arrangementer: På Lalm i Vågå vil det bli kjørt bilkortesje. På Skarnes i Sør-Odal vil det bli et drive-in-arrangement der lyden fra arrangementet kringkastes til bilradioene.

Enkelte steder vil lokale korps spille, f.eks. ved aldershjem eller i gater. Og noen steder er det lokale ordninger på at det kjøpes inn kake til beboerne i omsorgsboliger, sykehjem etc.

Markering av dagen foregår digitalt

I all hovedsak vil både Arbeiderpartiets og LOs arrangementer knyttet til markering av dagen foregå digitalt.

Innlandet Arbeiderparti kommer til å ha morgensending fra klokka 9 til klokka 10.30. Her deltar bl.a. partileder og statsministerkandidat Jonas Gahr Støre, LO-leder Peggy Hessen Følsvik, Arbeiderpartiets stortingskandidater i Hedmark og Oppland valgkretser (Anette Trettebergstuen, Nils Kristen Sandtrøen, Lise Selnes, Rigmor Aasrud og Rune Støstad).

Det blir tale ved Innlandet Arbeiderpartis leder Lise Selnes og det blir ulike kulturinnslag undervegs.

Les også

Her blir det lastebil-kolonner 1. mai

I anledning at det i år er 10 år siden terrorangrepene i Oslo og på Utøya vil tidligere AUF-leder Ina Libak og AUF i Innlandets nåværende leder Sigrid Døving Bjerke delta i en samtale under arrangementet. Fagforbundets leder i Innlandet, Helene Harsvik Skeibrok, deltar også. Det samme gjør Torhild Løkken som er tillitsvalgt ved industrien i Raufoss.

Innlandet Arbeiderpartis sending kan følges på Innlandet Arbeiderpartis Facebook-side.

Klokka 11 til 13 vil Arbeiderpartiet, AUF og LO ha nasjonal sending fra Youngstorget på Facebook og You tube. Her blir det nasjonale og internasjonale deltakere fra både parti og fagbevegelse, og også her vil det bli markert at det er 10 år siden terrorangrepene. Det blir i tillegg flere kulturinnslag.

Det er også lokale digitale arrangementer i regi av lokale partilag/kommunepartier og LO-sammenslutninger.

Slagordet for 1. mai 2021 er for øvrig «Nytt flertall – nå er det arbeidsfolks tur!»