I en tid der folks privatøkonomi går rett i dass, prisene er rekordhøye og bedrift etter bedrift går konkurs, skulle man tro at de som styrer for en gangs skyld velger å hjelpe oss vanlige folk. Det var jo det Arbeiderpartiet gikk til valg på, «vanlige folks tur». Men nei da. De velger istedenfor å bruke over 210 millioner på et nytt rådhus i Ringsaker. Dette kan ikke prioriteres slik den økonomiske situasjon er i dag. Dette må vente.

Arbeiderpartiet har styrt Ringsaker i altfor lang tid. De har regjert fylkeskommunen i årevis, og nå styrer de også Staten. Når Arbeiderpartiet tok over regjeringskontorene i 2021 så tenkte jeg selv at det ikke kan bli så ille som det er blitt. Hvor mye kan egentlig gå galt på 4 år? Det får tiden vise. De har så langt styrt slik at det kan se ut til å ville gi store konsekvenser for både statsøkonomien, fylkesøkonomien, kommuneøkonomien, næringslivet og folks privatøkonomi, alt det på kun et år.

Man skulle i det minste tro at en regjering med Senterpartiet ville styrke kommuneøkonomien, slik de har mast om hele sin levetid, men nei da. Istedenfor så skal den også gå ned med hodet først. Og da greier Arbeiderpartiet i Ringsaker å toppe det hele med å ville bruke enda mer penger, som de ikke har, til å bygge et rådhus, som heller ingen trenger, og som ikke bør eller kan prioriteres nå.

Fremskrittspartiet sier det enkelt. Dropp å bygge nytt kommunehus og hjelp heller innbyggerne våre i disse dyre tider.

Ordfører Anita Ihle Steen, jeg skulle gjerne bedt deg om å i det minste forsøke å redde kommuneøkonomien, men du forlater jo ordførerkontoret neste år, så da håper jeg at Arbeiderpartiet ikke får sette sin fot der mer på en stund.