Trude Mæhlum felte noen tårer da hun fikk gjev speiderpris

Flott speiderkveld: Trude Mæhlum (sittende foran) ble hedret og jublet for av en fullsatt speidergruppe på Høgvang mandag. Hun har lagt ned en formidable innsats som speider og for speiderne siden 1972. Norges speiderforbunds leder, Håvard Djupvik, står i midten bak. Han kom personlig for å overrekke hederstegnet.

Flott speiderkveld: Trude Mæhlum (sittende foran) ble hedret og jublet for av en fullsatt speidergruppe på Høgvang mandag. Hun har lagt ned en formidable innsats som speider og for speiderne siden 1972. Norges speiderforbunds leder, Håvard Djupvik, står i midten bak. Han kom personlig for å overrekke hederstegnet. Foto:

Trude Mæhlum fikk mandag kveld en svært fortjent takk og heder for sin utrettelige innsats for speideren. - Jeg ble helt målløs, sier speiderlederen.

DEL

Brøttum speidergruppe markerte mandag årets St. Georgsdag og avslutning av årets speideraksjon.

Det ikke Brøttums svært populære speiderleder visste var at hun skulle feires ekstra.

For på speiderhuset Høgvang på Brøttum dukket speiderforbundets leder Håvard Djupvik opp og han delte ut Norges Speiderforbunds Hederstegn til Trude Mæhlum. Foran en gjeng med svært fornøyd speidere kunne Mæhlum dermed glede seg over en fortjent hederspris.

Mæhlum begynte som speider sjøl i 1972. Siden har hun stort sett vært aktiv på alle nivåer og i mange år leder for Brøttum-speiderne.

Æreskniven har hun fått før i 2009. Nå fikk hun Norges Speiderforbunds Hederstegn. Det er neste utmerkelse i pyramiden over Æreskniven. Det finnes også en utmerkelse som kalles Sølvulven i speideren. Den tildeles bare i helt særskilte tilfeller.

Etter en fin innmarsj og opp med flagg leste speiderne alle speiderlovene. Deretter troppet altså Djupvik opp på Høgvang.

- Jeg ble helt målløs. Jeg er veldig takknemlig og veldig ydmyk over å få tildelt dette.

Å være speiderleder betyr mye for henne:

- Om jeg klarer å få ett barn til å være ute, er det den største inspirasjonen for meg. Det som gir meg mest er at barn og unge lykkes med å oppleve og lære ting sammen på tvers av kjønn og alder. Jeg har også fått venner for livet gjennom speideren.

Arnfinn Roel som også er leder på Brøttum, og har vært det i mange år med Trude, gleder seg stort på hennes vegne. Roel har også selv mottatt Æreskniven.

– Vi får til en skikkelig fin kveld. Djupvik har selv bare vært ute og besøk to speidergrupper i Norge i en slik sammenheng. Samtidig med at vi tok opp 14 nye speidere. Vi er nå totalt 45 speidere på Brøttum og har fire patruljer. Så delte Djupvik ut denne utmerkelsen til Trude. Hun fikk med seg fine ord og diplom og det ble felt noen tårer da. Det ble på alle måter en svært bra kveld for oss, og Trude satte naturligvis stor pris på dette, forteller Roel.

NSFs Hederstegn:

  • Hederstegnet er Norges speiderforbunds erkjentlighet, og kan tildeles aktive ledere. Disse må ha gjort speidersaken en særlig stor tjeneste, eksempelvis vist initiativ og engasjement til løsning av større oppgaver.
  • Hederstegnet overrekkes av speidersjefen eller en oppnevnt stedfortreder. Speiderstyret foretar tildeling etter innhentede opplysninger på eget skjema. Det er viktig at kretsen også gir sin fullmakt.
  • Norges speiderforbunds hederstegn er: Forbundets merke, Kløverliljen, 2,5 cm i tverrmål, utstanset i fargene grønn og blå, emaljert med «gull»-markeringer, et brodert merke og diplom.

Kilde: Norges speiderforbund

Hedret: Trude Mæhlum ble også i 2014 hedret med Rømåsprisen for sin innsats for speiderne på Brøttum.

Hedret: Trude Mæhlum ble også i 2014 hedret med Rømåsprisen for sin innsats for speiderne på Brøttum. Foto:

Artikkeltags