Fornøyde etter NM i speiding

Svært fornøyde speidere fra Bjørn etter 8. plassen. F.v Marthe Mellum, Sigurd Mathisen, Henrik Dolven, Håkon Gustavsen, Alexander Skarseth og Trine Heggelund.

Svært fornøyde speidere fra Bjørn etter 8. plassen. F.v Marthe Mellum, Sigurd Mathisen, Henrik Dolven, Håkon Gustavsen, Alexander Skarseth og Trine Heggelund. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Matlaging, kompass og samfunnskunnskap er noe av det deltakerne i et norgesmesterskap i speiding må ha greie på. Speiderne fra Ringsaker og Brumunddal endte på en fin 8. plass til Bjørn og 49. Plass til Tiur i NM.

DEL

I helgen knivet speiderne i patruljene Bjørn fra Brumunddal og Tiur fra Ringsaker mot 800 andre speidere fra hele landet. I år ble den prestisjetunge konkurransen arrangert på Nøtterøy i Vestfold fra 15. til 17. juni. De 120 patruljene konkurrerte i ulike delkonkurranser, blant annet orienteringsløp og matlaging på primus.

- Det var veldig gøy på samarbeidsoppgaven, forteller Sigurd Jægersborg Mathisen (16) fra Bjørn.

Guttene fra Tiur er ekstra fornøyd med hvordan det gikk på matoppgaven, der de overrasket seg selv og andre med en knallbra poengsum.

-Til neste år må vi nok øve endel på orienteringsteori, sier Martin Bratberg (11) fra Tiur.

Bursdagssang ble høydepunkt

Bjørn hadde full kontroll på orienteringen, men de trenger derimot å trene på førstehjelpsteori til neste år. Speiderne fra Brumunddal og Ringsaker hadde, som alle de andre deltakerne, kvalifisert seg blant mange tusen speidere mellom 10 og 16 år gjennom kretskonkurranser tidligere i år. Der vant Bjørn etter flere år på 2. Plass og Tiur kom på 4. Plass, men kom med til NM fordi 2. og 3. plassen slo seg sammen.

NM i speiding er ellers som en middels stor speiderleir, og både deltakerne og lederne selvsagt bor i telt. Lørdag kveld var det leirbål med god stemning og underholdning.

 – Leirbålet var bra, men det var ikke akkurat Freddy Kalas sånn som det var for to år siden, mener Henrik Dolven (16).

Tiur er også enige i at leirbålet var bra. Høydepunktet for dem var at Ola Nerhagen (13) hadde bursdag og fikk bursdagssangen sunget av full hals fra hele NM.

NM i speiding 2018

Arrangør: Vestfold krets i Norges speiderforbund og i Norges KFUK-KFUM-speidere.

Sted: Oserød skole i Færder kommune på Nøtterøy.

Deltakere: Ca. 800 speidere, fordelt på 120 lag/patruljer.

NM i speiding er ikke helt ulikt andre norgesmesterskap, også her konkurrerer deltakerne, speidere mellom 10 og 16 år, i det de er best i.

NM i speiding er en lagkonkurranse.

NM i speiding har vært arrangert hvert år siden 1989 i ulike landsdeler, sist i Hedmark i 2017.

En hel helg går med til ulike konkurranser, både praktiske ute i skog og mark, og teoretiske oppgaver på konkurranseområdet. Førstehjelp, byggverk, orientering og samfunnskunnskap er noen av oppgavene speiderne skal innom. Noen oppgaver er faste hvert år, mens andre varierer. Kreativitet, kunnskap og ferdigheter, også innen ledelse og samarbeid, er avgjørende i konkurransen.

Søndag ettermiddag kåres de stolte vinnerne av dette årets NM. Vinnerpatruljen får navnet sitt inngravert på et vandretrofé, som blir stående i deres speiderhus helt fram til neste NM.

Speideraktiviteten i Norge drives av Norges speiderforbund og Norges KFUK-KFUM-speidere. Til sammen er det over 30 000 speidere fordelt på omtrent 750 grupper over hele landet.

Artikkeltags