Gå til sidens hovedinnhold

Speller opp i Dala lørdag: – Det er meldt ti grader, så det blir garantert kald øl

Artikkelen er over 1 år gammel

Har du savnet å gå på konsert? Tributebandet Helt Steve byr på levende musikk ute i bakgården på Pub'n førstkommende lørdag. Gutta stiller opp helt gratis.

- Folk er sulteforet. I første omgang får de klare seg med oss.

Det humrer John Arne Holmlund til Ringsaker Blad onsdag kveld. For førstkommende lørdag byr han og gutta i tributebandet Helt Steve på levende musikk utendørs i bakgården på Pub'n i Brumunddal.

– Det er meldt ti grader, så det blir garantert kald øl, sier Holmlund.

– En hyllest

Bandet er en utvidelse av Darkwood Boys og består av en gjeng americana-frelste karer.

– Bandet er en hyllest til americana-helten Steve Earle, en av de største countryartistene USA har hatt, forklarer Holmlund.

Pub'n åpner dørene klokken 16.00 lørdag, og karene går på scenen i 17.00-tida. De vil spille et sett med Steve Earle-låter og et sett med låter fra andre countryartister.

På grunn av koronarestriksjonene, får maks 50 publikummere være inne om gangen. Avstand må selvsagt holdes.

– Arrangementet har fått tillatelse av kommunen, understreker Holmlund.

– Har øvd lenge nå

Han forteller at bandet stiller opp gratis for utestedet, og at de regner med at mange ringsaksokninger har savnet at det skjer noe like mye som gutta i bandet har savnet å spille foran folk.

– Det er morsomt å hjelpe til. Vi trenger også å spille. Vi har øvd lenge nå, sier Holmlund, som oppfordrer publikum til å vurdere lang underbukse.

– Vi har varme på scenen, men publikum bør kle seg godt, sier han.

Daglig leder Anne Marie Antonsen på Pub'n setter stor pris på at americana-gutta bidrar til å skape liv på utestedet i det som er en tung periode for de fleste aktører i uteliv- og serveringsbransjen.

– Det er kjempesnilt at de stiller opp på denne måten, sier hun.