Latvia ønsker seg Melgalvis

Aleksander Melgalvis kan bli landslagsspiller for Latvia.

Aleksander Melgalvis kan bli landslagsspiller for Latvia.

Artikkelen er over 3 år gammel

Fotballforbundet i Latvia har Aleksander Melgalvis på ønskelista. Et dobbelt statsborgerskap vil bidra til å sette fart på landslagsdrømmen til 27-åringen fra Brumunddal.

DEL

Hamar Arbeiderblad var først ute med nyheten torsdag kveld.

Interessen fra fotballforbundet i Latvia henger selvsagt sammen med 27-åringens solide spill for Lillestrøm, og ikke minst det faktum at den tidligere Dala-spilleren hadde en bestefar fra det baltiske landet.

Latvia tilbyr Aleksander statsborgerskap.

Kan møte store fotballnasjoner

Melgalvis bekrefter interessen fra Latvia.

– Vi har snakket sammen et par ganger på telefon. Så kommer representanter fra landslaget hit til Norge i forbindelse med bortekampen vi har mot Strømsgodset 13. august, sier Melgalvis til RB.

Han er for tiden på ferie i Kroatia og lader opp til en lang og hektisk høstsesong. Nå har han plutselig fått mye å tenke på.

-- Er det fristende å takke ja til spill for Latvia, Melgalvis?

– Ja, det er jo veldig fristende hvis Latvia ønsker å ha meg med på landslaget. Det hadde vært moro og spennende å spille VM-kvalik mot andre og store fotballnasjoner. Så får vi se om det blir mulig å få det til, sier Melgalvis til RB-sporten.

Latvia spiller i gruppa seks sammen med Sveits, Portugal, Ungarn, Færøyene og Andorra. Laget ligger i øyeblikket på sisteplass med tre poeng på seks kamper.

Ingen enkel sak

Men LSK-spilleren er ikke villig til å gi fra seg sitt norske pass uten en svært grundig vurdering. Han håper det er mulig med dobbelt statsborgerskap.

– Det blir en veldig enkel avgjørelse å ta hvis jeg kan ha dobbelt statsborgerskap. Da faller jo ikke rettighetene i Norge bort. Nå må jeg sjekke med norske myndigheter om det lar seg gjøre å ha to pass, forteller han.

– Hva gjør du hvis det ikke er mulig med dobbelt statsborgerskap?

– Det må bli en vurderingssak. Og jeg må vite litt mer. Ikke minst om jeg er en bra nok spiller for nivået til Latvia. Jeg må vite om det vil være verdt å gi fra seg det norske passet. Men hvis jeg får forsikringer om en fast plass i troppen, så blir det en helt annen sak. Da blir det sånn sett lettere å gjøre det. Samtidig må jeg se på alle for og imot. Vi får seg hva som skjer, men jeg håper selvsagt at det ordner seg. Å spille landskamper er jo en guttedrøm, sier han.

Artikkeltags