Dala belager seg på flere langturer: – Økonomisk kommer vi neppe verre ut enn i år

 Joachim Svendsberget håper Brumunddal slipper timesvis i buss i 2019 og synes ti turer til Nord-Norge høres i overkant ut. Lørdag kommer avdelingsinndelingen for 3. divisjon.

Joachim Svendsberget håper Brumunddal slipper timesvis i buss i 2019 og synes ti turer til Nord-Norge høres i overkant ut. Lørdag kommer avdelingsinndelingen for 3. divisjon.

Lørdag kommer avdelingsoppsettet for 3. divisjon og på klubbkontoret i Dala venter de i spenning på inndelingen. Klubbens skrekkscenario er å havne i avdeling med mange nordnorske lag.

DEL

I forbindelse med cupfinaleseminaret til helga offentliggjøres avdelingene i PostNord-ligaen og Norsk Tipping- ligaen. Daglig leder i Brumunddal, Bjørn Nybu, har sett på de 84 lagene som er klare for neste års 3. divisjon (Norsk Tipping-ligaen) og han misunner ikke fotballforbundet jobben med å fordele disse lagene.

– Jeg tror de har klødd seg litt ekstra i hodet i år, sier Nybu.

Fire østlandslag ned

Mye av grunnen til at Nybu mener dette er at både Vålerenga 2, Stabæk 2, Hønefoss og Nybergsund rykket ned fra PostNord-ligaen denne sesongen.

 En av forbundets egne kjøreregler for oppsett er at de lagene som rykke ned helst ikke skal i samme avdeling, men ved å plassere Byåsen og Brumunddal sammen i avdeling 5 denne sesongen viste de at denne regelen ikke vektes veldig tungt.

I tillegg ble det ved nedrykket til Vard Haugesund 15 lag fra Rogaland og Hordaland og det kan gi noen ringvirkninger i det øvrige oppsettet.

Da vil trolig noen lag derfra dyttes til en annen region og da må forbundet fram med kalkulatoren for å regne på kjørelengde og utgiftene.

 For å klusse til kabalen ytterligere var det flere rekruttlag som rykket opp fra 4. divisjon i tillegg til de som rykket ned. Det vil si at 20 av 84 lag nå er rekruttlag. Disse skal nå fordeles etter beste evne og det vil si at det blir minst tre i hver avdeling.

Frykter avdeling seks

Fotball på nivå fire i Norge har blitt en utrolig tidkrevende geskjeft og reisebelastningen må sies å ha blitt urimelig stor.

 Det skal bli spennende å se hvordan Nordstrand som denne sesongen tok T-bane til samtlige bortekamper takler det om de får noenlunde samme avdeling som sine Oslo-kumpaner Lyn, Grei, Korsvoll og Frigg hadde denne sesongen.

De øvrige lagene var nemlig lag som Senja, Finnsnes, Junkeren, Sortland og Melbo. Neste sesong er også Norild fra Vadsø i 3. divisjon.

– Det er et skrekkscenario å havne i denne avdelingen. Det er for så vidt ganske greit med lagene som ligger i Tromsø og Bodø, men flere av lagene ligger litt i ingenmannsland slik at det er timevis i buss fra flyplassen for å komme dit, sier Nybu.

Bjørn Nybu (t.v) håper Dala får kun østlandslag når avdelingsoppsettet offentliggjøres lørdag, men han tviler på at det kommer til å skje.

Bjørn Nybu (t.v) håper Dala får kun østlandslag når avdelingsoppsettet offentliggjøres lørdag, men han tviler på at det kommer til å skje.

– Neppe verre enn i år

Det å reise og bo i Norge er på ingen måte billig moro og ni turer til Trøndelag slik Dala hadde i år koster også penger sjøl om de fleste av turene var med buss. Om Dala havner i en avdeling med mange flyturer har Nybu slagplanen klar.

– Terminlista kommer tidlig i januar og om vi bestiller flybilletter tidlig trenger det ikke bli så dyrt. For de under 23 år er det også ganske rimelige billetter å få ta i. Når det gjelder kroner og øre kommer vi neppe verre ut av det enn vi gjorde denne sesongen. Det er heldigvis mange lag som ligger nærmere flyplassen enn oss, sier Nybu.

Nærhet til flyplass er nemlig noe av det forbundet ser på når det når det bestemmes hvilke lag som må på langturer.

Tror på nordvest

Med maksimal flaks kan Dala havne i en ren østlandslag for det er mer enn nok lag til å få til akkurat det, men mer sannsynlig er det at de mange østlandslagene blir splittet opp for å fylle opp de avdelingene der det ikke er nok regionale lag. Det er blant annet ni trønderske lag og ti fra Nord-Norge. Nybu tror Dala unngår disse lagene og drister seg på et tips.

– Jeg tror vi får lagene fra Nordvest-landet (Herd, Ålesund 2, Træff, Molde 2, Sunndal og Spjelkavik), men jeg håper selvfølgelig ikke det. Med tanke på reisebelastning og økonomi er det mest gunstig å havne i en ren østlandsavdeling, men erfaringsmessig er det jo veldig mange gode lag på østlandet også, sier Nybu.

Dala-keeper Joachim Svendsberget har ikke gjort seg opp så mange tanker om hva slags avdeling han ønsker, men innrømmer at helst vil slippe den nordnorske.

– Det blir litt i overkant med ti turer til Nord-Norge og det er jo selvfølgelig mest ønskelig å havne i en avdeling med lag fra Oslo-distriktet, men det er umulig å si hvordan ting blir, så vi får bare ta det som det kommer og innstille oss deretter, sier Svendsberget som ble kåret til årets spiller av sine egne lagkamerater i år.

Artikkeltags