Dala raste mot dommeren

Dala-trener Fred Leo Nysæter var ikke fornøyd med dommeren i oppgjøret mot Kamma.

Dala-trener Fred Leo Nysæter var ikke fornøyd med dommeren i oppgjøret mot Kamma. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

(Brumunddal - HamKam 0-2) Dommerens prestasjoner ble den store snakkisen etter lokaloppgjøret på Sveum. Lørdagens kampleder mener han har sitt på det tørre.

DEL

HamKam kom best i gang i lokaloppgjøret. Allerede etter et snaut minutt fikk gjestene fra investorklubben frispark fra om lag 25 meter.

Frisparket skrudde nysigneringen Markus Naglestad (fra Sandefjord) i venstre stolperot og ut.

Selv om gjestene fra Hamar hadde størst ballinnehav i åpningen på Sveum skapte de lite mot velorganiserte verter. Utover i omgangen var det på mange måter en jevnspilt kamp.

Sjansefattig åpning

Åpningskvarteret var ikke noe fryd for øyet, men et typisk lokaloppgjør med masse kjemping og kriging,

Den største overraskelsen på Sveum den første halvtimen, var at bortsett fra det tidlige frisparket til gjestene var begge målvaktene blottet for arbeidsoppgaver.

I det 38. minuttet satte Kevin Beugre ballen inn bak Holst, men målet ble korrekt avvinket for offside.

At læregutten Nysæter etter de første 45 minuttene satte læremesteren Knappen på motsatt benk i sjakk var en stor gledelig overraskelse for de med blåhvitt hjerte.

Åpnet seg etter pause

Etter hvilen ble det liv på tribuna da hjemmepublikummet mente Dala-kaptein Pettersen ble sparket rett ned i gjestenes målgård. Resultatet av tumultene som oppsto ble kun et frispark til bortelaget.

Andreomgang første sjanse var av det store slaget da Kristian Eriksen var centimetere fra å heade hjemmelaget i føringen.

Innbytter for de grønnhvite, Simen Bolkan Nordli sitt preg på oppgjøret umiddelbart da han kom inn, og ut av det blå kunnne Markus Naglestad sende gjestene i føringen på Sveum etter forarbeid av nevnte Nordli.

Snaut 68 minutter ut i oppgjøret mente «hele» Sveum at Dala ble snytt for straffe etter at ballen slo opp i hendene på en HamKam-spiller innenfor gjestenes 16-meters sone.

I det 71. minuttet fikk Gaute Granmo en gylden mulighet fra 4 meter, men dessverre gikk forsøket på volley på feil side av stolpen til gjestene.

I det 86. minuttet ble Kamma tildelt et straffespark de færrestse på Sveum skjønte mye av. Dagens kampleder belønnet Karlsen med gult kort for protester.

Skuffet og forbannet

Etter oppgjøret var det enn svært skuffet Syver Karlsen RB-sporten møtte.

- Det straffesparket de får er jo helt hinsides, Det er aldri i verden noe straffespark. I tillegg mener jeg vi blir snytt for det samme. Selv om vi gjør en god kamp så hjelper det ingenting.

Dala-trener Fred Leo Nysæter var forbannet etter lokaloppgjøret.

- Det er jevn kamp hvor vi henger godt med, og de kommer aldri i gang med spillet sitt. I dag er det en svak dommertrio, veldig svak! Her trener vi seks dager i uka for å bli bedre, og så får vi en så feig dommer. Jeg får fokusere på at jeg er solt over prestasjonen til gutta, og det viser at vi har noe å fare med i denne divisjonen

Dommeren står på sitt

Dommer Ali Al-Hatem fra Skreia har følgende kommentar til de omtalte situasjonene på Sveum:

- I situasjonen hvor jeg dømmer straffe, har Brumunddal-spilleren begge armene rundt HamKam-spilleren, og da har jeg ikke annet valg enn å blåse straffe. Den føler jeg som grei. På de andre situasjonene føler jeg ikke det er straffe, og da kan jeg ikke blåse, sier Hatem til RB-sporten.

Kamprapport

Brumunddal – HamKam  0-2 (0-0)

Sveum kunstgress

PostNord-ligaen avd 1

Mål: 0-1Markus Naglestad (65. min), 88. min Markus Naglestad – straffe (89. min)

Brumunddal: Emil Holst – Jesper S. Johansen (Henrik L. Olsen 75. min), Syver Karlsen, Rune Pettersen (K), Anders Ludvigsen, Christoffer H. Solbakken, Fredrik H. Andersen, Kristian Eriksen, Mahad A. Abdillahi - Dardan Rexhaj (Nikolai Michalsen 66. min), Gaute Granmo

HamKam: Lukasz Z. Jaroinski – John A. Rise, Ruben A. Guerra, Look S.N. Kenghetkid, Francois Yabre (K) – Petter Vaagan Moen, Markus Solbakken (Jacob E. Pedersen 69. min), Truls Jevne Hagen – Ole E. Midtskogen, Bosse K. E. Beugre (Simen B. Nordli 63. min), Markus K. Naglestad

Gule kort: Jesper S- Johansen, Christoffer H. Solbakken, Syver Karlsen - Dala, Francois Yabre – HamKam

Tilskuere: 1176

Dommer: Ali Al-Hatem, Skreia

Artikkeltags