Pettersen klar for sin 13. sesong i Dala - drar fram Brekke Skard som medvirkende faktor

Rune Pettersen går på sin 13. sesong i Dala-drakta og for hans del var det viktig at Vemund Brekke Skard ble med videre som hovedtrener. 30-åringen er fortsatt motivert til å bidra på banen og ser fram til å være med å videreutvikle spillergruppa.

Rune Pettersen går på sin 13. sesong i Dala-drakta og for hans del var det viktig at Vemund Brekke Skard ble med videre som hovedtrener. 30-åringen er fortsatt motivert til å bidra på banen og ser fram til å være med å videreutvikle spillergruppa.

Rune Pettersen går på sin 13. sesong i Dala-trøya og det at trener Vemund Brekke Skard ble med videre gjorde det lettere for stopperbautaen å signere ny kontrakt.

DEL

Pettersen sa tidligere i høst at han neste år virkelig håpet å slippe den reisebelastningen som har vært denne sesongen, men det ble brukt blåpapir for å sette opp avdeling 5. Like fullt valgte Pettersen å bli med videre.

– Viktig å få med Vemund

– Jeg ønsker fortsatt å bidra på fotballbanen og i tillegg vil jeg være med på å utvikle den gruppa vi har nå. Jeg sa hele vegen til Fred Leo (Nysæter) at jeg var motivert for en ny sesong, men at det er andre enn meg som må være med å ta avgjørelsen. Avdelingsoppsettet var ikke avgjørende sjøl om det ble en nitrist avdeling for oss, sier Pettersen som synes de ble lettere å bestemme seg ettersom Dala i år fikk ting på stell veldig tidlig.

– Det er klart at det hadde noe å si og spesielt det at Vemund blir med videre som hovedtrener, sier Pettersen.

Fornøyd Brekke Skard

Trener Vemund Brekke Skard er smigret over ordene fra Pettersen.

– Det er jo selvfølgelig veldig hyggelig å høre. Jeg er jo veldig fornøyd med bidraget til de mest rutinerte, og spesielt Rune og Christoffer i kombinasjonen spiller/trener, inneværende år. Og jeg er veldig fornøyd med at Rune har sagt ja til å fortsette i samme rolle. For utviklingen vår som lag blir det viktig at vi kan utnytte de ressursene vi har i spillergruppe og trenerteam enda bedre neste år. At Rune fortsetter er viktig for at gruppa skal ha noen flere med referanser på hva som skal til for at vi hever oss noen nivåer fra inneværende sesong, sier Brekke Skard.

– At Rune fortsetter er viktig. Vi får beholde kapteinen og forsvarssjefen vår. Rutinert type som vet hva som må til hvis vi skal opp et nivå. Viktig med kontinuitet og rutine siden vi er et såpass ungt lag, sier lagkamerat Anders Ludvigsen.

Disse er klare:

I tillegg til Rune Pettersen er følgende spillere klare for Dala neste år: Joachim Svendsberget, Anders Ludvigsen, Markus Haave Andersen, Christoffer Heier Solbakken, Sigurd Stenbakk Almestrand, Mikkel Gran Frankmo, Mahad Abdi Abdillahi, Jørgen Nybu, Christian Høgset, Hauk Fossen, Eivind Strand Osmo, Esten Grini og Ahmed Ziad Saleh. Sistnevnte kommer fra HamKam.

Mathias Pedersen Aasand flytter til Oslo og blir etter planen ikke med videre. I tillegg har Kristian Bessesen og Andreas Ulla sagt at de ikke ønsker å satse kommende sesong. Martin Vik Gregor blir også mest sannsynlig ikke å finne i Dala-drakta neste år.

Artikkeltags